Granola. Opció 1 (sense sucres afegits)

Img_20180503_173922_1

uns 300 g

SÁNCHEZ, Aitor: “Mi dieta ya no cojea” (p. 73), Paidós Divulgación, Barcelona, 2018

Què és la granola?

  • La granola és una barreja de flocs de civada, fruita seca, fruita dessecada i sucres, que es torra al forn o en una paella fins que quedi cruixent. La granola d'aquesta recepta, però, no conté sucres (ni xarop d'atzavara, ni mel...); la dolçor que té prové del plàtan que conté. En canvi, la granola de la recepta cartesiana "Granola.Versió 2", sí que conté sucres.

 

Quina diferència hi ha entre la granola i el musli?

  • Tant la granola com el musli contenen flocs de civada, fruita seca i fruita dessecada, però el musli no conté sucres (tret dels que porta la fruita dessecada) i els ingredients que l'integren són crus (no es couen).

 

Com es menja la granola?

  • La granola se sol menjar per esmorzar o per berenar barrejada amb llet o amb iogurt. També pot acompanyar algunes postres.

 

Hi ha alguna altra recepta cartesiana de granola?

  • Sí, hi ha la recepta Granola. Opció 2. Quina és més bona? Totes dues són molt bones però, òbviament, és més saludable l'opció 1, sense sucres afegits.

Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 180º.

Picada de les ametlles

100 g d'ametlla crua

Img_20180503_164512

Poseu-les en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica.

Img_20180503_164549

Per picar-les gruixudes, feu unes quantes  pulsacions amb la picadora.

Preparació de la safata de forn

Folreu amb paper de forn una safata de forn d'uns 32 cm x 23 cm .

1 plàtan, a làmines molt fines 

150 g de flocs de civada

50 g de panses

Img_20180604_155030

Aboqueu a la safata les AMETLLES picades. Afegiu-hi el plàtan, els flocs de civada i les panses.

Img_20180503_165551

Barregeu-ho tot i esteneu-ho a la safata.

Cocció al forn

Img_20180604_162515

El temps total de cocció al forn serà de 20 min, però distribuirem aquest temps de la manera que indiquem a continuació.

  1. Introduïu la safata al forn calent a 180º, amb l'escalfor de dalt i de baix: 10 min; traieu un moment la safata del forn i barregeu-ho bé tot aixafant-ho amb una forquilla, de manera que el plàtan es vagi estenent i barrejant amb tota la resta d'ingredients.
  2. Torneu a posar la safata al forn: 5 min; repetiu el procés anterior de barrejar i aixafar.
  3. Torneu a posar la safata al forn: 5 min; repetiu el procés anterior de barrejar i aixafar.

 

 

Conservació

Img_20180512_174402

Guardeu la granola en un tàper o un pot amb tapa hermètica, a temperatura ambient.

Comentaris