Canelons d'albergínia farcits d'hummus

Gastronomía&Cía (consultat el 2020)

Antelació opcional (i aconsellable) d'algun procés 

  • El més pràctic és fer l'hummus (procés 1) amb antelació. 

En aquesta recepta necessitarem uns 500 g d'hummus (procés 3); és aproximadament la quantitat que n'obtenim amb la recepta d'hummus.

 

Antelació opcional de tota la recepta 

  • Podeu preparar tota la recepta amb antelació, tret que preferiu que l'albergínia estigui una mica calenta quan mengeu els canelons.

Preparació de l'hummus de farciment

Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 500 g d'hummus.

cigrons secs o cuits

sal

oli d'oliva verge extra

suc de llimona

tahina

all

pebre blanc

comí

caldo de cocció dels cigrons (o aigua)

Feu l'hummus: per a aquesta recepta en necessitarem 500 g aproximadament.

Preparació de les làmines d'albergínia, que faran de placa de caneló

2 albergínies, rentades, eixugades, descartada la cua,  tallades al llarg en làmines fines

 

sal

una mica d'oli d'oliva verge extra

Saleu les làmines d'albergínia.

Unteu-les per les dues bandes amb un rajolí d'oli (no hi poseu gaire oli perquè l'aniran absorbint i poden quedar molt greixoses).

Feu les làmines d'albergínia a la planxa (fins que estiguin daurades).

  • Si les feu amb el grill per a microones de Lekué (les haureu d'anar fent per tandes),
    • escalfeu el grill buit al microones: 3 min;
    • poseu-hi les làmines d'albergínia que hi càpiguen sense superposar-se i torneu a posar el gril al microones: 3 min;
    • tombeu el grill i deixeu-lo al microones: 2 min (compte, si les làmines eren molt i molt fines, aquest pas no s'ha de fer). 

​Reserveu-les.

Modelatge dels canelons

Esteneu una làmina d'albergínia en un dels plats on sevireu els canelons. Poseu al damunt de l'albergínia 1 cullerada d'hummus i enrotlleu-la per formar el caneló. Aneu repetint el procés: comptem 4 o 5 canelons per persona (si us sobra hummus o albergínia, reserveu-ho per servir-ho per separat en un altre àpat).

Opcional: 

10 tomàquets cirerol, rentats i tallats per la meitat longitudinalment

Si voleu, podeu posar 1/2 tomàquet cirerol al damunt de cada caneló.

Comentaris