Com que la salsa de soja ja té sal, preferim no posar sal ni a la ceba, ni al tofu, ni a la carbassa ni als pèsols. Quan haguem acabat la recepta, rectificarem de sal si cal.
Preparació del tofu
250 g de tofu, tallat en dauets petits (aproximadament 1 cm x 1 cm x 1 cm)
Escorreu el tofu: emboliqueu-lo amb paper absorbent de cuina (canvieu el paper si veieu que està gaire mullat) i poseu-hi un pes a sobre durant una estona.
Preparació de la marinada per al tofu
60 g de salsa de soja (otamari)
1/2 culleradeta de comí en pols
1/2 culleradeta de nyora picada
pebre blanc
Barregeu-ho tot en un bol (a poder ser que tingui tapa, on marinarem el tofu), si voleu amb l'ajut de la batedora elèctrica.
Procés de marinar el tofu
Talleu el tofu en dauets petits (aproximadament 1 cm x 1 cm x 1 cm).
Submergiu-lo a la marinada, barregeu-ho, tapeu el bol (si no té tapa tapeu-lo amb film).
Reserveu-lo a la nevera mentre prepareu la resta de la recepta; de tant en tant gireu el bol del revés i sacsegeu-lo per tal que tot el tofu quedi ben impregnat de la marinada (si heu tapat el bol amb film, simplement remeneu-ho bé cada vegada).
Descongelació dels pèsols
300 g de pèsols congelats
Deixeu els pèsols a temperatura ambient mentre prepareu la resta de la recepta.
Elaboració del sofregit de ceba
14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)
2 grans d'all (8 g), pelats, a làmines fines
En una cassola (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), on fareu tot el sofregit, poseu-hi l'oli i l'all, en fred.
Poseu-ho al foc: 1 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color (compte, que de seguida es crema).
1 ceba, pelada i picada
Afegiu la ceba a la cassola, sense tapa. En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu molt el foc i tapeu la cassola. Aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi (si cal, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua (si teniu caldo vegetal, podeu fer-lo servir en comptes de l'aigua), apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar): 8-10 min.
1 tros de gingebre, pelat i ratllat
Afegiu-ho a la cassola, deixeu el foc fluix (aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi i, si cal, afegiu-hi una mica d'aigua (o de caldo): uns 5 min (fins que l'all i la ceba comencin a estar daurats).
Reserveu el sofregit en un bol.
No renteu encara la cassola.
Precocció de la carbassa
800 g de carbassa, pelada, a dauets petits com el tofu
Poseu els dauets de carbassa a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa no hermètica aptes per a microones).
Poseu l'estoig al microones i programeu: 900 W, 5 min.
Sofregida del tofu
14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)
A la mateixa cassola d'abans, escalfeu-hi l'oli.
Traieu els dauets de tofu de la marinada i distribuïu-los-lo a la cassola de manera que no se superposin i que no quedin massa junts (per tal que després els pugueu tombar): uns2 min per cada banda (fins que quedin daurats).
Reserveu-los en un bol.
No renteu encara la cassola.
Cocció dels pèsols i de la carbassa
8 g d'oli d'oliva verge extra (1/2 cullerada)
A la mateixa cassola d'abans, sense rentar-la, escalfeu-hi l'oli.
Afegiu-hi la CARBASSA precuita amb el seu suc i els PÈSOLS (no ho saleu perquè després hi afegirem la marinada del tofu, i la salsa de soja que conté ja és salada): tapat, 5 min (si veieu que està molt sec, afegiu-hi una mica d'aigua o de caldo vegetal).
Unió de tots els ingredients de la recepta
Amb la cassola on hi ha els pèsols i la carbassa fora de foc, afegiu-hi el TOFU daurat i el SOFREGIT i barregeu-ho tot.
Comentaris