Cassola de carbassa, pèsols i tofu

4 persones

Ingredients

  • 2 grans all
  • 800 g carbassa
  • 1 unitat ceba
  • 1/2 culleradeta comí en pols
  • 1 tros gingebre
  • Opcional: unes quantes fulles julivert fresc
  • 1/2 culleradeta nyora picada
  • 14+14+8 = 36 g (2,5 cullerades)  oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 300 g pèsols congelats
  • 60 g, o de tamari salsa de soja
  • 200 g tofu
  • Gastronomía & Cía (consultat el 2020)

    Primer plat o plat únic

     

    En aquesta recepta no hi posem sal?

    • Com que la salsa de soja ja té sal, preferim no posar sal ni a la ceba, ni al tofu, ni a la carbassa ni als pèsols. Quan haguem acabat la recepta, rectificarem de sal si cal.

    Preparació del tofu

    250 g de tofu

    Escorreu el tofu: emboliqueu-lo amb paper absorbent de cuina (canvieu el paper si veieu que està gaire mullat) i poseu-hi un pes a sobre durant una estona.

    Preparació de la marinada per al tofu

    60 g de salsa de soja (o tamari)

    1/2 culleradeta de comí en pols

    1/2 culleradeta de nyora picada

    pebre blanc

    Barregeu-ho tot en un bol (a poder ser que tingui tapa, on marinarem el tofu), si voleu amb l'ajut de la batedora elèctrica.

    Procés de marinar el tofu

    Talleu el tofu en dauets petits (aproximadament 1 cm x 1 cm x 1 cm).

    ​Submergiu-lo a la marinada, barregeu-ho, tapeu el bol (si no té tapa tapeu-lo amb film).

    Reserveu-lo a la nevera mentre prepareu la resta de la recepta; de tant en tant gireu el bol del revés i sacsegeu-lo per tal que tot el tofu quedi ben impregnat de la marinada (si heu tapat el bol amb film, simplement remeneu-ho bé cada vegada).

    Descongelació dels pèsols

    300 g de pèsols congelats

    Deixeu els pèsols a temperatura ambient mentre prepareu la resta de la recepta.

    Elaboració del sofregit de ceba

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

     

    2 grans d'all (8 g), pelats, a làmines fines

    En una cassola (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), on fareu tot el sofregit, poseu-hi l'oli i l'all, en fred. 

    Poseu-ho al foc: 1 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color  (compte, que de seguida es crema).

    1 ceba, pelada i picada

     

    Afegiu la ceba a la cassola, sense tapa. En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu molt el foc i tapeu la cassola. Aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi (si cal, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua (si teniu caldo vegetal, podeu fer-lo servir en comptes de l'aigua), apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar): 8-10 min.

    1 tros de gingebre, pelat i ratllat

    Afegiu-ho a la cassola, deixeu el foc fluix (aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi i, si cal,  afegiu-hi una mica d'aigua (o de caldo): uns 5 min (fins que l'all i la ceba comencin a estar daurats).

    Reserveu el sofregit en un bol.

    No renteu encara la cassola.

    Precocció de la carbassa

    800 g de carbassa, pelada, a dauets petits com el tofu

     

    2 cullerades no plenes d'aigua (20 g)

    Poseu els dauets de carbassa i l'aigua a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa no hermètica aptes per a microones).

    Poseu l'estoig al microones i programeu: 900 W, 6 min.

    Sofregida del tofu

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

    A la mateixa cassola d'abans, escalfeu-hi l'oli.

     

    Traieu els dauets  de tofu de la marinada i distribuïu-los-lo a la cassola de manera que no se superposin i que no quedin massa junts (per tal que després els pugueu tombar): uns 2 min per cada banda (fins que quedin daurats). 

    Reserveu-los en un bol.

    No renteu encara la cassola.

    Cocció dels pèsols i de la carbassa

    8 g d'oli d'oliva verge extra (1/2 cullerada)

     

    4 cullerades no plenes de caldo o d'aigua (40 g)

    A la mateixa cassola d'abans, sense rentar-la, escalfeu-hi l'oli.

    Afegiu-hi la CARBASSA precuita amb el seu suc i els PÈSOLS (no ho saleu perquè després hi afegirem la marinada del tofu, i la salsa de soja que conté ja és salada).

    Afegiu-hi el caldo o l'aigua.

    Deixeu-ho coure: a foc lent, amb la cassola tapadauns 10 min (fins que els pèsols estiguin cuits: entre 5 i 12 min depenent de la mida dels grans de pèsol); mentre s'està fent, si veieu que està molt sec, aneu-hi afegint una mica d'aigua o de caldo vegetal (al final de la cocció el caldo s'haver evaporat pràcticament tot).

    Unió de tots els ingredients de la recepta

    Amb la cassola on hi ha els pèsols i la carbassa fora de foc, afegiu-hi el TOFU daurat i el SOFREGIT i barregeu-ho tot.

    Afegiu-hi la MARINADA ​i barregeu-ho tot.

    Opcional:

    unes quantes fulles de julivert fresc, picades

    Si voleu, afegiu-les i remeneu.

    Comentaris