Rap amb crosta d'ametlles i taronja

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 30 g ametlles torrades
  • 40 g farina de galeta
  • 8 g julivert fresc
  • 14 g (1 cullerada) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 500-600 g, a rodanxes o a supremes rap
  • sal
  • 1 unitat, ratlladura de la pell taronges
  • • LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "La guia de Lékué" (p. 82), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2017 

    Cocció del rap 

    80 g d'aigua (8 cullerades no plenes)

    500-600 g de rodanxes  o supremes de rap

    Poseu l'aigua en un recipient amb tapa apte per a microones (pot ser l'estoig de silicona); millor si, sense la tapa, també és apte per a forn, perquè així només embrutarem 1 recipient (l'estoig de silicona no serviria per al forn). 

    Poseu la reixeta, apta per a microones, al recipient.

    Poseu el rap a sobre de la reixeta.

    Poseu el recipient tapat al microones i programeu: 800 W, 4 min.

     

    • [Per a 250 g de rap, poseu 80 g d'aigua (8 cullerades no plenes) i programeu: 800 W, 2 min 30 s.]
    • [Per a 125 g de rap, poseu 40 g d'aigua (4 cullerades no plenes) i programeu: 800 W, 1 min- 1 min 30 s.]

    Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min.

    Elaboració de la picada

    40 g de pa ratllat (2,5 cullerades)

    30 g d'ametlles torrades, pelades

    8 g de fulles de julivert fresc

    sal

     

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

    Poseu-ho tot el el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica i piqueu-ho grollerament.

    Preparació de la safata de forn

    Retireu la reixeta i el suc.

    sal 

    pebre blanc

    Poseu el rap cuit en una safata de forn (si el recipient que heu posat al microones és apte per a forn, el podeu tornar a posar allà mateix) i salpebreu-lo.

    Esteneu la picada per damunt del peix.

    Gratinat del rap

    Poseu la safata al forn a gratinar fins que formi crosta (vigileu, que de seguida es crema).

    Presentació

    pell de taronja

    Ratlleu-la pel damunt.

    Podeu servir aquest rap acompanyat amb una mica de salsa de tomàquet.

    Comentaris