Rotllets de pollastre amb salsa de poma

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 4 grans (16 g) all
  • 2 unitats ceba
  • farigola
  • 40 g (+30 g opcionals) formatge parmesà
  • 1 cullerada (14 g)+ 1 rajolí (4 g)+1 rajolí opcional(4 g) = uns 28 g oli d'oliva verge extra
  • Opcional: 4 unitats (uns 600 g) patates
  • pebre blanc
  • 2 pits (450 g un cop treta la pell i desossats) pollastre
  • 2 unitats (uns 400 g) pomes
  • romaní
  • sal
  • 1 cullerada (15 g)+ 250 g = 265 g vi ranci
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • Elaboració del sofregit de ceba

    Obtindreu uns 200 g de sofregit de ceba.

    Podeu estalviar-vos aquest procés si disposeu d'aquesta quantitat de sofregit de ceba a la nevera o al congelador.

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

     

    4 grans d'all (16 g), picats

    Poseu l'oli i l'all, en fred, en una cassola , si pot ser antiadherent i de fons gruixut. 

    Poseu-ho al foc: fins que l'all just comenci a agafar color (aneu remenant i vigileu perquè en un no res es crema): 1– 1,5 min.

    2 cebes (350 g) 

    Afegiu la ceba a la cassola. En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu molt el foc i tapeu la cassola. Aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi, fins que la ceba quedi ben tova (si cal, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua, apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar): com a mínim 10-15 min, però millor si la deixeu 30 min o fins i tot més (ha de quedar amb textura de melmelada).

    farigola

    romaní

    sal

    Afegiu les herbes aromàtiques i la sal  a la cassola i remeneu: 3 min.

    Reserveu-ho.

    Cocció de la poma

    2 pomes (uns 400 g), pelades, tret el cor i tallades a setzens

     

    1 cullerada de vi ranci (15 g) 

    esprés en farem servir 250 g més.]

    Poseu els daus de poma a l'estoig de silicona (o en un recipient amb tapa apte per a micrones) i afegiu-hi el vi.

    Poseu l'estoig al microones: a potència màxima (800 W), uns 4 min.

    Aixafeu la poma amb una forquilla (no cal que quedi un puré totalment uniforme; no molesta que quedin alguns trosets).

    Reserveu-ho.

    Opcional: Elaboració de les patates al forn gratinades

    4 patates  (uns 600 g) de mida semblant (perquè triguin el mateix a coure's al microones)

     

    1 cullerada d'aigua (15 g)

     

    1 cullerada d'oli d'oilva verge extra

    sal 

    pebre blanc

     

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

     

    romaní

    25- 30 g de formatge parmesà, ratllat

    Si voleu, podeu fer unes rodanxes de patata gratinades al forn per acompanyar els rotllets de pollastre.

    Preparació dels rotllets de pollastre 

    2 pits de pollastre treta la pell i desossats  (450 g), filetejats (3 filets de cada pit)

     

     

    Esteneu els filets de pollastre en una taula de tallar o en una safata. Si els filets són grans, si ho preferiu podeu tallar-los per la meitat transversalment (penseu que després els heu de poder farcir i enrotllar). 

    40 g de formatge parmesà

    Espolseu el parmesà per sobre dels filets (o dels mitjos filets).

    Esteneu el  SOFREGIT de CEBA que heu reservat, al mig de cada mig filet. 

    Aneu enrotllant els filets i aneu-los tancant amb un escuradents.

    sal

    pebre blanc

    romaní

    Salbebreu els rotllets i espolseu-los amb el romaní.

    Cocció dels rotllets de pollastre

    un rajolí d'oli d'oliva verge extra

    A la mateix cassola on s'havia sofregit la ceba (després d'haver retirat totes les restes de ceba amb una espàtula de silicona, perquè no es cremin), poseu-hi un rajolí d'oli, escalfeu-lo, unteu amb aquest oli tota la base de la cassola (amb un pinzell de silicona o amb un dels rotllets de pollastre mateix)  i daureu els ROTLLETS de POLLASTRE per totes bandes: 2 min per una banda, 1 min per la banda oposada i uns segons per on encara no s'hagin daurat.

    250 g de vi ranci

    Afegiu-lo a la cassola i deixeu-lo reduir: una mica menys d'1 min.

    Apagueu el foc i afegiu a la cassola la POMA que heu reservat. Barregeu-ho tot amb compte de no desfer els rotllets.

    Presentació del plat

    Serviu els rotllets de pollastre sobre un llit de salsa.

    Opcional: 

    Podeu acompanyar-ho amb unes rodanxes de patates al forn gratinades.

    Comentaris