8 persones
• GALIANO, Cristina: "Mis mejores recetas con Thermomix 31" (p. 362), Espasa, Barcelona, 2012
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 246), Thermomix, 2006
Traieu la papallona (que no es pot posar a velocitat superior a 4) i esbandiu el got de la thermomix simplement amb aigua i velocitat alta; no cal que l'eixugueu. |
|
70 g de sucre 100 g d’aigua
Opcional: 1 beina de vainilla oberta per la meitat en sentit longitudinal i extretes les llavors (o 1 culleradeta de sucre vainillat) |
Deixeu refredar la crema en el got de la thermomix mateix i quan estigui a temperatura ambient poseu-la a la nevera fins que sigui ben freda (si voleu anar més de pressa, quan acabeu de fer la crema, podeu posar el got de la thermomix en un bany maria fred –és a dir, en un recipient amb aigua, glaçons i una mica de sal, que farà baixar la temperatura de l'aigua). |
Quan la crema sigui ben freda, incorporeu-hi la nata muntada. Programeu: 2 o 3 s, v=3. Heu d'obtenir una crema uniforme; si cal, acabeu de remenar amb l’espàtula amb compte perquè la nata no baixi. |
Aboqueu la barreja de la crema amb la nata en un motlle o en uns quants motlles –van molt bé els de silicona, desmontables o no– i introduïu-la en el congelador, un mínim de dues hores. |
Aquest procés és opcional. S'ha de fer en el moment de servit el gelat.
150 g xocolata amb un mínim de 70% de cacau
75 g d'aigua |
Poseu-ho en un recipient apte per al microones (va bé que sigui el mateix on ho servireu), que no cal que tapeu. |
Poseu-ho al microones: potència màxima, 2 min. |
|
Remeneu. Si la xocolata encara no queda ben desfeta, poseu-ho uns segons més al microones i torneu a remenar. Ha de quedar una crema una mica líquida: si la que obteniu és massa líquida, afegiu-hi una mica de xocolata i remeneu (no cal tornar-ho al posar al microones); si és massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua i remeneu (no cal tornar-ho al posar al microones). |
Heu de treure el gelat del congelador i deixar-lo a temperatura ambient uns 5 min abans de servir-lo.
Comentaris