Croquetes de patata

unes 20 o 25 croquetes

Antelació obligatòria

  • Heu d'elaborar la massa de les croquetes (procés 1) com a mínim la vigília.


Antelació opcional

  • Podeu modelar i arrebossar les croquetes (procés 2) amb antelació, congelar-les, i fregir-les el dia que us vinguin de gust.

 

Congelació de les croquetes un cop modelades i arrebossades

  • Un cop modelades i arrebossades les croquetes (procés 2), podeu congelar-les en els tàpers on les heu disposat. Un cop congelades, podeu posar-les-les en una bossa hermètica de congelació perquè ocupin menys espai. 


Aprofitament

  • Podeu aprofitar unes restes de puré de patata per fer unes quantes croquetes. Si el puré que teniu és massa clar per poder modelar croquetes, per espessir-lo, feu una patata al microones, aixafeu-la i afegiu-la al puré.

Elaboració de la massa de les croquetes 

800 g de patates,pelades i en trossos mitjans 

 

250 g de llet (si la posem sencera surt un puré més cremós, però també la podem posar semidescremada)

 

1 culleradeta de sal

pebre blanc

nou moscada

Feu un puré de patates, sense posar-hi oli ni mantega (si n'hi poseu, costa més modelar les croquetes, però també va bé) i sense fer servir ni batedora elèctrica ni thermomix (si feu servir aquests aparells, costa molt de modelar les croquetes i potser no queden tan bones). 

Quan s'hagi refredat el puré, poseu-lo a la nevera, com a mínim tot un dia (perquè agafi la consistència adequada per formar les croquetes).

Modelatge i arrebossat de les croquetes

pa ratllat 

ous, batuts

Aneu agafant cullerades de puré, els doneu forma de croqueta allargada i les passeu primer per l'ou batut i després pel pa ratllat. Aneu posant les croquetes en tàpers, de manera que no s'enganxin les unes amb les altres.

Quan el pa ratllat del plat s'hagi agrumollat, passeu-lo per un colador de malla fina. 

Podeu posar les croquetes de patata al congelador.

Quan les croquetes siguin congelades, podeu guardar-les en una bossa de plàstic perquè ocupin menys espai.

Fregida de les croquetes 

oli d'oliva verge extra , volum que en requereixi la fregidora

En una fregidora, fregiu les croquetes (si estaven congelades, fregiu-les sense descongelar-les, però vigileu, quan les tragueu de la fregidora, que no hagi quedat el centre de la croqueta congelat): a 170º si les croquetes són grans (3 cm de diàmetre màxim o més) o a 180º si les croquetes són més petites (diàmetre màxim inferior a 3 cm).

Escorreu-les i disposeu-les entre dues capes de paper absorbent de cuina per tal de retirar l'excés d'oli (poseu les croquetes en una sola capa, per tal que no s'aixafin).

Comentaris