Truita de bledes i formatge feta al forn

6 persones

Ingredients

  • 2 grans (8 g) all
  • 2 manats (les fulles: uns 450 g) bledes
  • 35 g (ratllat) formatge parmesà
  • 125 g mozzarella
  • 1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra
  • 6 unitats ous (63-73 g)
  • 6 pessics sal
  • Giallo Zaferanno (consultat el 2022)

    Temperatura de servei

    • Se serveix calenta. Però també és bona freda.

     

    Primer plat, segon plat o plat únic?

    • Podeu servir-ho com a plat únic d'un sopar, acompanyat d'una amanida, d'unes patales al forn, d'alguna salsa…

     

    Antelació possible

    • Podeu preparar la base de la truita amb antelació (procesos 1, 2, 3 i 5) i deixar per a l'ultim moment la cocció al forn (processos 4 i 6).

     

    Preparació de les bledes

    2 manats de bledes

    Renteu les fulles de bledes  i escorreu-les amb la centrifugadora d'enciam.

    Piqueu una mica les fulles de bledes amb un ganivet al damunt d'una taula de picar.

    Cocció de les bledes 

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

     

    2 grans d'all (8 g), picats

    En una cassola o en una paella, poseu-hi l'oli i l'all, en fred. 

    Poseu-ho al foc: 1 o 2 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color  (compte, que de seguida es crema).

    Afegiu-hi les FULLES de BLEDES picades i deixeu-ho al foc, tapat, remenant de tant en tant: uns 5 min.

    nou moscada

    35 g de parmesà ratllat

     

    sal (compte, que el formatge ja és salat)

    Afegiu-ho i remeneu: uns segons.

    Apagueu el foc.

    Deixeu-ho temperar o refredar.

    Elaboració de la base de la truita

    6 ous

    6 pessics de sal

    Aboqueu els ous en un bol, saleu-los i bateu-los.

    • Aboqueu els ous la cassola on teniu els espinacs, que ja no estan calents:
    • o bé els espinacs al bol on teniu els ous.

    Remeneu-ho tot.

    Escalfament del forn

    Escvalfeu el forn a 170º.

    Preparació del motlle

    unes gotes d'oli d'oliva verge extra 

    (només si el motlle no és de silicona, o si és de silicona i és la primera vegada que el feu servir)

    Necessitareu un motlle apte per al forn (per exemple  rodó d'uns 27 cm de diàmetre). Si no és de silicona, o si és de silicona i és la primera vegada que el feu servir, pinteu-lo amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona. 

    Aboqueu la BASE de la truita al motlle.

    125 g de mozzarella, escorreguda, tallada a rodanxes

    Repartiu les rodanxes de mozzarella al damunt de la massa.

    Cocció al forn

    Poseu el motlle al forn calent a 170º: uns 30 min

    Comentaris