Clafoutis de pèsols

Tria el mètode d'elaboració

6 persones

Ingredients

  • 1,5 grans all
  • 45 g (o ametlla crua en pols) ametlla crua
  • 45 g (o blanca) farina integral
  • 60 g llet
  • 1,5 culleradetes de cafè orenga
  • 6 unitats ous (63-73 g)
  • pebre blanc
  • 450 g pèsols congelats
  • 7 pessics sal
  • Les pépites de noisette (consultat el 2021)

    Ens podem estalviar algun procés?

    • Si comprem farina d'ametlla en comptes d'ametlla crua, ens estalvairem la molta de les ametlles (procés 2).

     

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • És una mica igual. Si partiu d'ametlla crua en comptes de farina d'ametlla, per fer la farina d'ametlla (procés 2), si no disposeu d'una picadora gaire potent, us anirà millor la thermomix. Però per a la resta, és igual.

     

    Primer plat, segon plat o plat únic?

    Cocció dels pèsols congelats

    450 g de pèsols congelats, sense descongelar

     

    1 pessic de sal

    3 cullerades no plenes d'aigua (30 g)

    Poseu-ho tot en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones).

    Poseu-ho, tapat, al microones: potència 900 W, 6 o 7 min.

    Deixeu-ho reposar amb l’estoig tancat: 1/2 min.

    Comproveu si els pèsols ja estan cuits. Si no ho estan, deixeu-los 1 min més al microones. 

    Elaboració de la farina d'ametlla

    Us podeu saltar aquest procés si compreu l'ametlla crua en pols (farina d'ametlla).

    45 g d'ametlla crua pelada

     

    [Podeu comprar l'ametlla crua amb pell, però us donarà mes feina:

    abans de triturar-la haureu d'escaldar-la i pelar-la (heu d'obtenir-ne 45 g un cop pelada.)]

    Poseu l'ametlla en el got de la thermomix.

    Aboqueu l'ametlla en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica.

    Per fer-la pols, programeu: 10 s, v=5-10.

    Feu-la pols. Reserveu-ho en el bol de l'accessori picador mateix.

    Reserveu-la en un bol petit (no renteu encara el got del robot).

    Elaboració de la massa

    60 g de llet

    6 ous

    1,5 culleradetes de cafè d'orenga seca

    1,5 grans d'all, picats

     6 pessics de sal

    pebre blanc

    Aboqueu tots aquests ingredients en un bol (on fareu tota la massa) i bateu-ho-los

    • amb el batedor de varetes manual 
    • o bé amb el batedor de varetes de la batedora elèctrica a velocitat baixa perquè no esquitxi.

    Aboqueu tots aquests ingredients en el got de la thermomix i, per batre'ls, programeu: 3 min, v=3.

    Aboqueu en el got de la thermomix, que conté la barreja d'ous i llet,

    • els 45 g de FARINA d'AMETLLA que heu reservat

    ​i, per barrejar-ho tot, programeu: 15 s, v=4.

    Aboqueu en el bol, que conté la barreja d'ous i llet,

    • els 45 g de FARINA d'AMETLLA que heu reservat

    ​ i bateu-ho tot amb el batedor de varetes manual o bé amb el batedor de varetes de la batedora elèctrica a velocitat baixa perquè no esquitxi.

    45 g de farina, que pot ser integral

    o bé

    • podeu comprar ametlla crua, escaldar-la per pelar-la i, a continuació, fer-la pols amb la thermomix a velocitat màxima o amb l'accessori picador de la batedora elèctrica.)

    Aneu tamisant la farina dins del bol  i, mentrestant, aneu remenant la massa del bol amb el batedor de varetes manual o bé  amb el batedor de varetes de la batedora elèctrica a velocitat baixa perquè no esquitxi.

    Aneu tamisant la farina dins del got de la thermomix, que conté la barreja d'ous i llet i, mentrestant, per remenar, programeu: 15 s, v=4.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Preparació del motlle

    unes gotes d'oli d'oliva verge extra 

    (només si el motlle no és de silicona, o si és de silicona i és la primera vegada que el feu servir)

    Necessitareu un motlle apte per al forn (per exemple  rodó d'uns 27 cm de diàmetre). Si no és de silicona, o si és de silicona i és la primera vegada que el feu servir, pinteu-lo amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona. 

    [També podeu fer servir 6 motllos individuals.]

    Aboqueu els pèsols cuits al motlle i distribuïu-los de manera que formin una capa uniforme que en cobreixi la base.  

    Aboqueu la massa (que és força líquida) al motlle.

    Cocció al forn

    Poseu la safata al forn calent a 180º: entre 30 i 40 min (vigileu: no la deixeu al forn més estona del compte perquè quedaria massa sec).

    [Si feu servir motlles individuals, el temps varia: entre 15 i 20 min.] 

    Presentació

    Podeu servir el clafoutis de pèsols com a plat únic d'un sopar, acompanyat d'una amanida i/o d'alguna salsa (salsa de tomàquet, salsa beixamel, salsa de pebrot vermell amb beixamel, salsa de pebrot vermell amb  fruita seca, salsa de pebrot vermell amb iogurt…).

    Comentaris