Crema freda de tomàquet i alfàbrega 

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • 2 grapats de fulles alfàbrega fresca
  • 55 g (4 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • 60 g (2 llesques), sec pa
  • pebre blanc
  • sal
  • 1 kg tomàquet madur
  • 12 g (1 culleradeta) vinagre de Mòdena
  • Fundació Alícia_Recomanacions-dieteticoculinaries-durant-el-tractament-del-cancer-de-mama.pdf (p. 40) (consultat el 2022)

    Temperatura de servei

    • Aquesta crema se serveix freda. 

     

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • La crema quedarà més fina si la feu amb thermomix.

     

    Antelació convenient

    • Convé fer la crema amb antelació per tal que es refredi una mica a la nevera (penseu que en batre-la, sobretot si ho feu amb thermomix, es pot escalfar).
    • Si la voleu servir i no la trobeu prou freda, podeu abocar-hi algun glaçó i batre-la un moment per desfer-lo (però, compte, que no se us aigualeixi massa).

    Preparació de la sopa

    1 kg de tomàquet madur, a trossos

     

    2 llesques de pa sec (60 g)

     

    55 g d'oli d'oliva verge extra (4 cullerades)

     

    12 g de vinagre balsàmic de Mòdena (2 culleradetes)

     

    2 grapats de fulles d'alfàbrega fresca

     

    sal

    pebre blanc

    Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica.

    Poseu-ho tot en el got de la thermomix.

    Tritureu-ho fins a obtenir una crema ben fina i coleu-la.

     

    Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua freda i torneu a passar-hi la batedora.

    Per triturar-ho tot, programeu: 2 min, v=5-10, fins a obtenir una crema ben fina (si voleu que no se us escalfi tant la crema quan teniu el robot en marxa, aneu programant intervals de 30 min -4 intervals en total- separats per intervals de repòs de la màquina).

    Si la crema encara no és prou fina, programeu un altre min, v=5-10.

    Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua freda i programeu: uns s, v=5.

    Presentació

    Serviu la crema freda.

    Comentaris