Bastons de carbassó al forn amb formatge i all

4 persones

Ingredients

  • 3 grans (12 g) all
  • 1 kg (3-4 unitats) carbassó
  • 90 g (o emmental) formatge parmesà
  • 1,5 cullerades (21 g) oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta orenga
  • pebre blanc
  • 1 pessic sal
  • Gastronomía & Cía  (consultat el 2019)
    Melanie Cooks  (consultat el 2019)

    Primer plat o acompanyament?

    • Podeu servir els bastons de carbassó 
      • com a primer plat (la recepta és per a 4 persones) 
      • com a acompanyament de carn o peix, 
      • o per picar.

     

    Temperatura de servei

    • Serviu els bastons de carbassó calents.

     

    Antelació possible

    • Podeu preparar els bastons de carbassó amb antelació i distribuir-los a la safata de forn on els coureu (processos 1, i 3); haureu de reservar la safata a la nevera ben tapada amb film transparent. Us quedarà per al moment només la cocció al forn (processos 2 i 4). 
    • Si voleu acompanyar-los amb alguna salsa, podeu fer la salsa (procés 5) amb antelació i reescalfar-la un moment abans de servir el plat.

     

    I si ens en sobren?

    • Guardeu-los a la nevera o al congelador.
    • Quan els vulgueu servir,
      • reescalfeu-los al forn un moment (no els redescalfeu al microones perquè us quedaria l'arrebossat estovat).

    Preparació de la safata de forn

    Folreu la safata del forn amb paper de forn.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Preparació del carbassó

    1 kg de carbassó (3-4 unitats), sense pelar

    Renteu els carbassons, escapceu-ne les puntes i eixugueu-los. 

    Talleu-los per la meitat transversalment i, a continuació, talleu cada meitat longitudinalment en quarts.

    1,5 cullerades d'oli d'oliva verge extra (21 g)

     

    3 grans d'all (12 g), picats 

    Poseu els bastons de  carbassó en un bol gran i aboqueu-hi per sobre l'oli i l'all. Amb les mans, unteu bé tots els bastons amb l'oli i l'all.

    Poseu el carbassó a la safata de forn amb la pell cap avall, en una sola capa.

    1 pessic de sal (compte que el formatge ja és salat)

     

    pebre blanc

     

    1 culleradeta d'orenga

     

    90 g de formatge parmesà o emmental, ratllat

    Espolseu-ho tot per sobre.

    Cocció del carbassó al forn

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, 15 min.

    A continuació, engegueu el gratinador4 min (fins que s'hagi daurat).

    Presentació

    Podeu servir els bastons de carbassó

    Comentaris