Ous escumats sobre sofregit de ceba i tomàquet

2 persones

Ingredients

 • 2 unitats ous (63-73 g)
 • uns 400 g sofregit
 • Tasty (consultat el 2016)

  Antelació opcional

  • Aquest plat es fa en un moment si hem preparat el sofregir amb antelació. És molt pràctic disposar de tàpers de sofregit en el congelador.

  Elaboració del sofregit

  Amb les quantitats dels ingredients que indiquem obtindreu uns 400 g de sofregit  (tot i que aquest pes pot variar força segons les cebes i els tomàquets que feu servir). 

  El més pràctic és fer sofregit en més quantitat amb antelació, repartir-lo en tàpers i conservar-lo al congelador per poder-lo fer servir quan ens interessi.

  14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

   

  24 g d'alls (uns 6 grans)

  600 g de cebes

  farigola

  romaní

  1 fulla de llorer

  sal

  250 g de tomàquets madurs,

  Feu uns 400 g de sofregit (amb les quantitats dels ingredients que indiquem n'obtindreu més o menys aquest pes).

  Cocció dels ous

  Si fa estona que heu fet el sofregit escalfeu-lo fins que estigui molt calent; si no té gens de líquid, afegiu-hi una mica de caldo vegetal, o de caldo de coure llegums o de coure pasta o, si no en teniu, una mica d'aigua.

  2 ous (63-73 g)

  Mantingueu la cassola al foc, trenqueu un ou en un plat i aboqueu-lo a sobre del sofregit calent (trenquem l'ou en un plat perquè si ens caigués un trosset de closca el veuríem millor en el plat que damunt del sofregit); feu el mateix amb l'altre ou, procurant que tots dos quedin una mica separats. 

  Deixeu la cassola al foc: 3- 4 min (ha de quedar la clara quallada i el rovell força líquid).

  Serviu-ho de seguida (si heu d'esperar un moment abans de servir-ho, no deixeu la cassola tapada perquè els ous se seguirien fent amb la calor residual i el rovell quallaria).

  Comentaris