Pollastre amb panses, prunes i pinyons al microones

Material obligatori

Microones

2 persones

Ingredients

  • 1 trosset canonet de canyella
  • 1 unitat (uns 200 g) ceba
  • 1/2 cullerada (7 g) oli d'oliva verge extra
  • 15 g panses
  • pebre blanc
  • 10 g pinyons
  • 200 g de pit (1 pit, sense pell i desossat) pollastre
  • 4 unitats prunes seques (o prunes dessecades)
  • 1 pessic, en pols romaní
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • LEKUE; FUNDACIÓ ALICIA: "De la cuina a la taula en 10 minuts" (p. 70), Editorial Amat, Barcelona, 2012

    I si volem fer aquesta recepta per a 4 persones?

    • Tingueu en compte que si augmenteu les quantitats dels ingredients, haureu d'augmentar els temps de cocció al microones. Però recordeu que, en el microones, la relació entre quantitat i temps no és proporcional. Se sol calcular: per al doble d'aliments, el doble de temps menys 1 o 2 min.

     

    Temps d'elaboració de la recepta

    • Aquest plat es fa en un moment: 1 min per a la preparació dels ingredients, 6 min per a la cocció i 30 s per al repòs.

    Cocció de la ceba

    1 ceba (uns 200 g), pelada i a trossets

     

    10 g de pinyons

     

    1 pessic de romaní, en pols

    1 trosset de canonet de canyella

     

    2 cullerades d'aigua (30 g)

     

    1/2 cullerada d'oli d'oliva verge extra (7 g)

     

    Poseu-ho tot a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa apte per a microones). 

    Poseu l'estoig al microones: 4 min, a potència màxima (800 W).

    Cocció del pollastre amb panses, prunes i pinyons

    15 g de panses 

    prunes seques, tret el pinyol

    Afegiu-ho a l'estoig i remeneu.

    200 g de pit de pollastre(1 pit), sense pell i desossat, a daus de 2-3 cm d'aresta

     

    sal

    pebre

    Afegiu el pollastre a l'estoig i salpebreu-lo. 

    Poseu la ceba, les panses, les prunes i els pinyons per sobre del pollastre.

    Poseu l'estoig al microones: 2 min, a potència màxima​ (800 W).

    Deixeu-ho reposar amb l'estoig tancat: 30 s.

    Comentaris