Formatge d'untar

Uns 300 g

Ingredients

 • 500 g iogurt
 • 4 g (1 culleradeta de les de cafè) sal
 • Aquest formatge d'untar o labneh és un "formatge de iogurt" molt popular al Líban.

  Elaboració del formatge d'untar

  Amb aquesta recepta obteniu un formatge amb un sabor lleugerament salat; si preferiu que no tingui aquest sabor, simplement elimineu la sal: aboqueu el iogurt (sense sal afegida) directament al drap que heu estès damunt del colador.

  500 g de iogurt

  (Si feu servir iogurt descremat obtindreu un formatge d'untar amb un gust molt diferent del del formatge d'untar habitual, de la mateixa manera que el iogurt descremat té un gust molt diferent del del iogurt sencer; si us agrada endavant, però us ha d'agradar.)

   

  4 g de sal (1 culleradeta de les de cafè)

  Barregeu la sal amb el iogurt en un bol (si l'envàs del iogurt és de 500 g, podeu fer servir el mateix envàs com a bol).

  Poseu un colador a sobre d'un recipient (com més alt millor) i esteneu un drap o un mocador de fil a sobre del colador.

  Aboqueu el iogurt a sobre del drap: el sèrum o xerigot del iogurt passarà al recipient i obtindrem el formatge d'untar en el mocador.

  Uniu les puntes del mocador i formeu un farcell que tanqui i estrenyi el iogurt (podeu lligar-lo amb una goma elàstica).

  Deixeu que el iogurt es vagi escorrent a la nevera: unes 24 h (si el recipient on reposa el colador no és gaire alt, vigileu d'anar retirant el sèrum per tal que no arribi a l'altura del colador). 

  Conservació del formatge d'untar

  Obriu el mocador. 

  Podeu reservar el xerigot i fer-lo servir  a la recepta de pa integral per substituir una part de l'aigua (el pes d'aigua que correspon al pes del xerigot), tenint en compte que si heu posat sal al iogurt, heu de posar menys sal al pa. 

  Aboqueu el formatge d'untar en un tàper o en un plat. Conserveu-lo tapat a la nevera (si l'heu abocat en un plat, tapeu-lo amb film transparent).  Us aguantarà com a mínim 1 setmana. 

  Comentaris