Gambes arrebosades amb coco 

12 gambes

Ingredients

  • 50 g coco ratllat
  • farina
  • 12 unitats (grosses) gambes
  • 1,5 cullerades de suc llimona
  • 5 cullerades oli d'oliva verge extra
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat ous (63-73 g)
  • 1,5 cullerades pipes
  •  ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Les fruites a la cuina” (p. 8), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014-2015​

    Cocina y vino (consultat el 2015)

    Aquest plat es pot servir calent o a temperatura ambient.

     

    Les gambes arrebossades poden constituir un entrant (2 o 3 per persones), o bé un segon plat (6 o 7 per persona) amb un primer complet.

     

    Es poden substituir les gambes per llagostins.

     

    Antelació opcional:

    • Podeu elaborar la salsa de soja (procés 1) amb antelació.
    • Podeu arrebossar les cues de gamba (processos 2 i 3) amb antelació i reservar-les a la nevera fins al moment de fregir-les.

    Elaboració de la salsa de soja

    Aquesta salsa va bé per a qualsevol tipus d'amanida.

    5 cullerades d'oli d'oliva verge extra

    1,5 cullerades de salsa de soja

    1,5 cullerades de suc de llimona

    Barregeu-ho tot en un bol (va molt bé fer servir un batedor de llet).

    Preparació de les gambes (o llagostins)

    12 gambes grosses (o llagostins)

    Separeu el cap de les gambes i peleu les cues; si us molesta (però només si us molesta), traieu la membrana negra que tenen. Poseu les cues en un plat i reserveu les closques i els caps per fer caldo de peix (o fumet).

    ​Arrebossada de les gambes

    1 ou

    una mica d'aigua

     

    farina

    50 g de coco ratllat

    Bateu els ous en un plat, afegiu-hi una mica d'aigua, i bateu-los altra vegada.

    Poseu farina en un altre plat i el coco, en un altre.

    Arrebosseu les gambes passant-les primer per la farina, després per l'ou i finalment pel coco. Reserveu-les en un plat o en un tàper.

     

    Arribats en aquest punt, si voleu podeu guardar les gambes a la nevera per poder-les fregir al moment de servir-les.

    ​Fregida de les gambes arrebossades

    oli d'oliva verge extra

    Escalfeu oli en una paella (prou oli perquè cobreixi les gambes que voleu fregir a cada tungada), fins que sigui ben calent però sense arribar a fumejar.

    Aneu-hi posant les gambes per tandes : un instant (fins que s'hagin enrossit).

    A mesura que estiguin, aneu-les posant a sobre d'una reixa perquè s'escorrin. 

    Presentació del plat

    Serviu les gambes en una safata i la salsa de soja en un bol. Cada comensal sucará les gambes a la salsa.

     

    Aquest plat es pot servir calent o a temperatura ambient.

     

    Si les gambes s'han refredat i les voleu escalfar, passeu-les un moment pel forn.

    Opcional: Aprofitament de les sobres de farina, ou i coco per fer crespells de coco

    En un plat barregeu la farina, l'ou i el coco. Si la pasta us queda massa clara, afegiu-hi farina; si us queda massa espessa, afegiu-hi aigua.

    Aneu agafant cullerades de la pasta que heu obtingut i aneu-les abocant a la paella amb l'oli ben calent fins que s'hagin enrossit. A mesura que estiguin, aneu posant els crespells a sobre d'una reixa perquè s'escorrin. 

    sucre

    Espolseu els crespells amb sucre.

    Comentaris