4 persones
          • CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 18), Viena Edicions, Barcelona, 2004
• GALIANO, Cristina: "Mis mejores recetas con Thermomix 31" (p. 160), Espasa, Barcelona, 2012
• GÓMEZ, Dolors: "La paella pel mànec" (p. 96), Viena- Milfulls, Barcelona, 2004
• MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 135), Alianza Editorial, Madrid 2002
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 142), Thermomix, 2006
        
Què és el gaspatxo?
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Mètode preferible: tradicional o thermomix?
Temperatura de servei:
Ingredients opcionals:
| 
 1 kg de tomàquets madurs, sense pelar i a trossos 
 1 cogombre (uns 250 g), sense pelar o pelat o mig pelat, i a trossos 
 1/2 pebrot verd (uns 50 g), a trossos 
 1/2 pebrot vermell (uns 100 g), a trossos 
 1/2 o 1 ceba tendra (uns 50 g), a trossos 
 1 culleradeta de sal (uns 10 g) 
 uns 240 g d'aigua freda 
 
 Opcional: 
 1 gra d'all 
 30 g de vinagre de vi o de vinagre dolç de xerès 
 1 llesca de pa o un crostó de pa (uns 60 g), que pot ser sec (si és molt dur, remulleu-lo abans amb una mica d'aigua)  | 
	 Poseu-ho tot en un recipient i tritureu-ho amb la batedora elèctrica.  | 
| 
	 Passeu la barreja pel got colador de la batedora elèctrica o, si no en teniu, per un colador xinès, i aneu-ho abocant en un altre recipient (on fareu servir altra vegada la batedora elèctrica).  | 
|
| 
 40 g d'oli d'oliva verge extra (3 cullerades) Si us agrada amb més oli, hi ha qui n'hi posa fins a 100 g.  | 
	 Incorporeu-lo al gaspatxo i barregeu-ho tot amb la batedora elèctrica: 
  | 
| 
	 Tapeu-ho i poseu-ho a la nevera.  | 
|
| 
	 En el moment de servir el gaspatxo, si voleu el podeu aclarir amb aigua freda (o amb algun glaçó)  | 
| 
 1 kg de tomàquets madurs, sense pelar i partits per la meitat 
 1 cogombre (uns 250 g), sense pelar o pelat o mig pelat, i en 3 o 4 trossos 
 1/2 pebrot verd (uns 50 g), en 3 o 4 trossos 
 1/2 pebrot vermell (uns 100 g),en 3 o 4 trossos 
 1/2 o 1 ceba tendra (uns 50 g), en 2 trossos 
 1 culleradeta de sal (uns 10 g) 
 40 g d'oli d'oliva verge extra (4 cullerades); podeu posar-n'hi fins a 100 g 
 
 Opcional: 
 1 gra d'all 
 30 g de vinagre de vi o de vinagre dolç de xerès 
 1 llesca de pa o un crostó de pa (uns 60 g), que pot ser sec  | 
|
| 
 uns 240 g de glaçons  | 
	 Afegiu-los al got i, per triturar-los i barrejar-los amb el gaspatxo, programeu: uns segons, v=10.  | 
| 
 
 
  | 
	 Aquest pas només l'heu de fer si no heu posat l'oli en el pas anterior!!!!! 
 Si no heu posat l'oli en el pas anterior, afegiu l'oli (40-50 g) al got. Programeu: 2 s, v=7  | 
Acompanyar el gaspatxo amb una guarnició és opcional.
| 
 ceba tomàquet madur ferm  pebrot verd pebrot vermell cogombre ou dur pa fregit o torrat grans de raïm trossos de poma, ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin  | 
Comentaris