Bastonets de gall dindi arrebossats al forn

Img_20190429_123334_c%c3%b2pia2

4 persones

Ingredients

  • 50 g (o blanca) farina integral
  • 400 g, pit  gall dindi
  • 1 rajolí oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat ous (63-73 g)
  • 100 g, ratllat (o coco ratllat) pa
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • LLORCA, Juan: "Sin dientes y a bocados" (p. 120), Vergara (Penguin Random House Grupo Editorial), 2018

    Ingredients alternatius

    • Podeu substituir el pit de gall dindi per pit de pollastre. 

     

    Temperatura de servei

    • Serviu els bastonets calents, acabats de sortir del forn perquè siguin cruixents.

     

    I si ens en sobren?

    • Guardeu-los a la nevera o al congelador.
    • Quan els vulgueu servir,
      • reescalfeu-los al forn un moment; no els hi deixeu gaire estona perquè quedarien ressecs (no els redescalfeu al microones perquè us quedaria l'arrebossat estovat);
      • també podeu optar per menjar-los freds, per esmorzar, dins d'un entrepà.

     

    Antelació possible

    • Podeu arrebossar els bastonets amb antelació i distribuir-los a la safata de forn on els coureu (processos 1, 2 i 4); haureu de reservar la safata a la nevera ben tapada amb film transparent. Us quedarà per al moment només la cocció al forn (processos 3 i 5). 
    • Podeu fer la salsa o les salses d'acompanyament (procés 6) amb antelació i reescalfar-les un moment abans de servir el plat.

    Preparació de la safata de forn

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Img_20190408_111429

    Pinteu una safata de forn d'uns 25,5 cm x 33,5 cm amb oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona.

    Preparació de la carn

    400 g de pit de gall dindi, sense pell, desossat i tret el grex visible

     

    sal

    Img_20190408_111240

    Talleu el pit a tires i saleu-lo una mica.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Arrebossada de la carn

    uns 50 g de farina integral o blanca

    1 ou (63-73 g), batut

     

    uns 100 g de pa ratllat gruixut, si voleu arrebossar els bastonets amb pa ratllat

    [Podeu fer servir pa sec o pa del dia;  pot ser pa blanc, integral, integral amb panses…; podeu picar-lo amb l'accessori picador de la batedora elèctrica.]

     

    • o bé

    uns 100 g de coco ratllat, si els voleu arrebossar amb coco ratllat

     

    • o bé

    50 g de cada, si en voleu fer la meitat de cada

    Img_20190408_112719

    Prepareu 3 bols (4 si voleu arrebossar uns quants bastonets amb pa i uns quants amb coco). Aboqueu la farina en un, l'ou en un altre i el pa ratllat o el coco a l'altre. 

    1. Arrebosseu les tires de carn amb la farina,
    2. Espolseu l'excés de farina i arrebosseu-les amb l'ou.
    3. Espolseu l'excés d'ou i arrebosseu-les amb el pa ratllat o el coco.
    Img_20190408_114448_1

    Poseu els bastonets arrebossats a la safata que heu preparat, sense que se superposin.

    Cocció dels bastonets

    Img_20190408_124223_2

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, 12-15 min (fins que estiguin daurats; durant la cocció, si veieu que una banda de la safata es torra més que l'altra, gireu la safata al forn).

    Presentació

    Podeu acompanyar els bastonets amb

    Podeu afegir-hi

    • uns xampinyons,
    • unes verdures cuites al vapor o a la planxa,
    • unes patates al forn gratinades,
    • una amanida, 
    • uns tomàquets cirerol

    Comentaris