La crema o pasta d'avellanes és la crema que s'obté en triturar avellanes torrades fins que treguin l'oli que contenen. Hi ha qui en diu "mantega d'avellanes", però no ens agrada aquesta nomenclatura perquè pot induir a confusió.
Com es fa servir?
La crema d'avellanes, com la crema d'ametlles per untar, es pot servir per esmorzar o per berenar, untada sobre una llesca de pa o una torrada, al damunt d'unes rodanxes de poma o de moniato cuit…
També pot ser ingredient d'una altra recepta com per exemple
Mètode preferible per fer la crema d'avellanes (procés 1), tradicional o thermomix?
Si l'accessori picador de la batedora elèctrica és prou potent i no s'escalfa massa, podeu fer la crema d'avellanes amb aquest accessori o amb thermomix indistintament. Es una mica més pràctic de triturar-ho amb thermomix, però és més pesat netejar el got de la thermomix que el bol de l'accessori picador.
Aboqueu-les en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica (la màquina ha de ser una mica potent perquè no es cremi el motor quan en el pas següent les triturem). .
Aboqueu-les al got de la thermomix.
Tritureu les avellanes amb la picadora fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli); trigareu uns 4 min.
Per triturar les avellanes fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli), feu el següent:
programeu 30 s, v=5-9;
abaixeu les restes de les parets del got i torneu a programar 30 s, v=9;
abaixeu les restes de les parets del got i programeu 3 min, v=4.
Conservació
Aboqueu la crema d'avellanes en un tàper o en un pot que tapi hermèticament. Guardeu-la a la nevera (traieu-la de la nevera uns minuts abans de consumir-la).
Comentaris