Tofu remenat

4 persones

Ingredients

  • 3 o 4 grans all
  • 1/2 culleradeta all sec en pols
  • 1 unitat o un tros, o una altra hortalissa carbassó
  • 1 unitat o un tros, o una altra hortalissa ceba
  • 1/2 culleradeta cúrcuma
  • 1 culleradeta curri
  • 1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat o més, o una altra hortalissa pastanaga
  • 1 unitat o 1 tros, o una altra hortalissa pebrot vermell
  • sal
  • 250 g tofu
  • Opcional: uns quants xampinyons
  • ​Preparació del tofu (primera part)

    250 g de tofu

    Escorreu el tofu: emboliqueu-lo amb paper absorbent de cuina (canvieu el paper si veieu que està gaire mullat) i poseu-hi un pes a sobre durant una estona.

    Preparació dels ingredients del sofregit

    Hortalisses diverses, picades o a dauets, com per exemple:

    pebrot vermell , a dauets

    ceba, picada

    carbassó, a dauets

    pastanaga, a dauets

     

    Quina quantitat de cada?

    Depèn del que tingueu al rebost i del vostre gust. A la columna de la dreta us fem una proposta orientativa. 

    A mesura que aneu picant o  tallant  a dauets les difererents hortalisses, aneu-les abocant en un plat fondo  fins que omplin tot el plat (uns 350 cm3). Si encara n'hi voleu posar més, endavant.

    Opcional:

    uns quants xampinyons, a daus o a rodanxes

     

    Reserveu-los en un altre plat.

    Elaboració del sofregit

    1 cullerada (14 g) d'oli d'oliva verge extra

     

    3 o 4 grans d'all, picats

    En una cassola (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), on fareu tota la recepta, poseu-hi l'oli i l'all, en fred. 

    Poseu-ho al foc: 1 o 2 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color  (compte, que de seguida es crema).

    Afegiu les HORTALISSES a la cassola, sense tapa. En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu molt el foc i tapeu la cassola. Aneu remenant i controlant que no es cremi, fins que quedi tot lleugerament daurat (si cal, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua, apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar):

    • si no heu reservat xampinyons, 
      • uns 20 min. 
    • si heu reservat xampinyons,
      • uns 15 min, afegiu-hi els xampinyons, i deixeu-ho al foc uns 5 min més

    Preparació del tofu (segona part)

    Poseu el TOFU escorregut en un plat fondo i aixafeu-lo amb una forquilla de manera que quedi tot esmicolat.

    Elaboració del tofu remenat

    Afegiu el TOFU esmicolat a la cassola del sofregit i de seguida feu el pas següent.

    1 culleradeta de curri en pols

    1/2 culleradeta d'all sec en pols

    1/2 culleradeta de cúrcuma

    sal

     

     

    Afegiu-ho a la cassola i remeneu. Deixeu-ho al foc amb la cassola destapada : uns segons (fins que, si queda líquid extra, s'hagi evaporat i l'aparença del plat sigui la d'uns ous remenats.

    Presentació

    Podeu servir el tofu remenat

    • com a segon plat; 
    • per esmorzar, dins d'un entrepà;
    • per picar, al damunt de torradetes…

    Comentaris