Flam de caqui i cacau

Tria el mètode d'elaboració

6 flams d'uns 100-130 g cadascun

Ingredients

  • 40 g cacau en pols
  • 500-600 g (2-3 untats) caqui
  • 125 g (1 unitat) iogurt
  • Categories

  • Postres
  • Plats freds
  • El flam de caqui i cacau no és un flam.

    • Els flams són una barreja d'ou, llet i sucre, que es cou al bany maria. El flam de caqui i cacau no té ni ou, ni llet ni sucre, ni es cou al bany maria; per tant no és un flam.

     

    Doncs si no és un flam. per què n'hi diem flam?

    • N'hi diem flam perquè deixem que la crema de caqui i cacau qualli en flameres, i agafi la forma típica dels flams.

     

    Mètode d'elaboració preferible, tradicional o thermomix?

    • Amb la thermomix obtindreu una crema més fina.

     

    Antelació obligatòria

    • Aquesta recepta s'ha d'elaborar amb antelació perquè la crema de caqui i cacau, en refredar-se a la nevera, qualli en forma de flam.

     

    Material necessari

    • Necessitareu 6 flameres (o 6 gotets) de silicona.

     

    Recepta de crema de caqui i cacau

    • Si voleu, podeu fer només el procés 1 de la recepta: obtindreu una crema de caqui i cacau per a 6 persones la mar de bona (en aquest cas, no us caldrà l'antelació).​

    Elaboració de la crema de caqui i cacau

    • Si voleu, podeu fer només aquest procés de la recepta i obtindreu una crema de caqui i cacau per a 6 persones la mar de bona.
    • Si voleu servir la crema quallada en forma de flam, heu de fer la recepta fins al final.

    500-600 g de caqui (2-3 unitats), rentats i pelats 

     

    40 g de cacau

    1 iogurt (125 g)

    Poseu-ho tot en el got de la thermomix.

    Per triturar-ho, 

    • programeu: 30 s, v=5;
    • baixeu les restes de la paret del got amb una espàtula de silicona i programeu: 1 min, v=5-10.

    Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica i tritureu-ho, força estona, fins a obtenir una crema ben llisa.

    Preparació de les flameres

    Distribïu la crema que heu obtingut en 6 flameres de silicona.

    Repòs a la nevera perquè la crema qualli i agafi la forma de flam

    Reserveu les flameres, tapades, a la nevera.

    Presentació dels flams

    Si a les flameres hi ha una mica de líquid, descarteu-lo.  

    Desemmotleu els "flams".

    Podeu acompanyar els flams amb dauets de fruita del temps.

    Comentaris