Pit de gall dindi amb xampinyons i ametlles

Material obligatori

Microones

4 persones

GALIANO, Cristina: "Sólo recetas que salen bien en el microondas" (p. 200), Bubok Editorial, España, 2015

Antelació possible

  • Podeu
    • preparar l'estoig de silicona (o un altre recipient amb tapa apte per a microones) amb el gall dindi, els xampinyons i l'amaniment (processos 1, 2 i 3) i reservar-lo a la nevera;
    •  i picar amb antelació les ametlles (procés 5),

     Per acabar la recepta, només us faltarà posar 6 min l'estoig al microones (procés 4).

 

Ingredients alternatius

  • Podeu substituir el pit de gall dindi per pit de pollastre. 

Preparació del gall dindi o del pollastre

400 g de pit de gall dindi 

Retireu el greix visible. Talleu la carn a tires.

Poseu les tires de carn a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa no hermètica, aptes per a microones). 

Preparació dels xampinyons

200 g de xampinyons

Talleu la part del peduncle que està molt bruta de terra i descarteu-la; renteu els xampinyons ràpidament amb aigua (no els deixeu en remull perquè perdrien gust), separeu el peduncle del barret i escorreu-los bé.  

Talleu els barrets a làmines i els peduncles a rodanxes i aneu-ho afegint tot a l'estoig. 

Preparació de la barreja del gall dindi i els xampinyons amb l'amaniment

30 g de xerès sec

1 cullerada de maizena

Aboqueu el xerès en un bol. Afegiu-hi la maizena i remeneu bé fins que s'hagi desfet i no quedi cap grumoll.

 

 [El paper de la maizena és l'espessiment de la salsa resultant.]

30 g de salsa de soja

30 g d'oli d'oliva verge extra 

pebre blanc

 

[No hi posem sal perquè la salsa de soja ja és salada; més val, que al final de la cocció, ho rectifiquem de sal si cal.]

Afegiu-ho a l'estoig juntament amb el XERÈS i la MAIZENA dissolta i remeneu-ho bé tot.

Cocció del gall dindi i els xampinyons amb l'amaniment

Poseu l'estoig, tapat, al microones i programeu: 900 W, 6 min.

Deixeu-ho reposar amb l'estoig tancat: 1 min.

Remeneu i si encara queda algun tros de gall dindi cru, torneu a posar l'estoig al microones: 30 s o 1 min.

Preparació de les ametlles 

80 g d'ametlles torrades

Peleu-les i piqueu-les una mica gruixudes (podeu fer-ho amb l'accessori picador de la batedora elèctrica).

Reserveu-les per a la presentació del plat.

Presentació

Serviu el gall dindi amb xampinyons amb una mica de salsa i espolseu pel damunt de cada plat AMETLLES TORRADES picades de les que heu reservat .

Comentaris