4 persones
• Publicat al diari “La Vanguardia” del 30 de desembre 2017, Magda Carlas
Entrant, primer plat, segon plat o postres?
Ingredients alternatius
Antelació possible
Si disposeu de 50 g de mató us podeu saltar aquest procés: podeu comprar el mató, a granel o envasat, a la secció de formatges.
Si voleu fer el mató vosaltres, tal com indiquem a continuació, podeu fer-ne només 50 g, però us surt a compte fer-ne més quantitat (aquí en farem 200 g) i reservar el que no feu servir, per esmorzar, berenar, per postres o per a una altra recepta.
1 L de llet sencera (millor si és llet fresca) 30 g de suc de llimona (2 cullerades; aproximadament 1/2 llimona);
o bé,
750 g de llet sencera (millor si és llet fresca) 375 g de iogurt (3 unitats individuals). |
Feu mató (us en sortiran uns 200 g), ja sigui tallant la llet amb suc de llimona, ja sigui tallant-la amb iogurt. Farem servir 50 g de mató i una mica de xerigot per a aquesta recepta; reserveu la resta per a una altra recepta. |
Obtindrem uns 100 g de crema de formatge. Si fem l'aperitiu per a 4 persones ens sobrarà crema de formatge. La podeu reservar per untar una llesca de pa o una torrada, o per a una altra recepta.
50 g de formatge rocafort, a trossos |
|
uns 16 grans de raïm (a poder ser grossos)
o bé
1 poma, rentada i pelada
o bé
unes 16 cireres (a poder ser grosses)
o bé
uns 16 tomàquets cirerol, rentats |
|
panses
i/o pipes de gira-sol
i/o pinyons, torrats
i/o ametlles torrades, picades grollerament
i/o avellanes torrades, picades grollerament
|
Comentaris