El paté de castanyes, xampinyons i tofu es pot servir com a aperitiu, o per esmorzar o berenar, untat sobre unes llesques de pa o unes torrades, al damunt d'unes rodanxes de poma, d'uns talls de tomàquet…
Temperatura de servei
Aquest paté se serveix fred o a temperatura ambient.
Antelació opcional
Podeu preparar tota la recepta amb antelació i reservar-la en un tàper a la nevera.
Conservació
Podeu conservar aquest paté a la nevera, en un pot de vidre amb tapa hermètica o en un tàper, 3 o 4 dies.
També podeu congelar-lo; en aquest cas, abans de consumir-lo, deixeu-lo descongelar a la nevera.
Oi que hi ha una altra recepta cartesiana de paté vegetal molt semblant a aquest?
Feu un parell d'incisions a cada castanya. Poseu-les en un bol apte per a microones i cobriu-les d'aigua.
Poseu el bol al microones i, per coure-les, programeu: 800 W, 10 min.
Escorreu les castanyes i quan ja no cremin peleu-les i trossegeu-les una mica.
Elaboració del sofregit
14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)
3 grans d'all, pelats i a làmines
En una cassola o paella (si pot ser antiadherent i de fons gruixut), poseu-hi l'oli i l'all, en fred.
Poseu-ho al foc: 1 o 2 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color (compte, que de seguida es crema).
150 g de xampinyons, net, a làmines
120 g de tofu, escorregut, a daus petits
[Si us sobra tofu, renteu-lo amb aigua, guardeu-lo en un tàper, cobert d'aigua, i aneu canviant l'aigua cada dia.]
Poseu l'aigua a l'olla , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 1 o 2 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (la carbassa ha de quedar ben tova).
Afegiu-ho a la cassola: a foc moderat, uns 5 min, remenant sovint.
Afegiu les castanyes al sofregit i poseu la cassola al foc: uns 2 min, remenant.
Elaboració del paté
Aboqueu el contingut de la cassola al got de la batedora elèctrica.
27 g d'oli d'oliva verge extra (2 cullerades)
40 g d'aigua (4 cullerades no plenes)
sal
pebre blanc
Afegiu-ho al got i tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica (ha de quedar un puré amb una textura cremosa).
Conservació
Reserveu el paté a la nevera, en un pot de vidre amb tapa hermètica o en un tàper.
Presentació del plat
Podeu servir aquest paté com a aperitiu o per esmorzar o berenar, a sobre d'unes llesques de pa o d'unes torrades, al damunt d'unes rodanxes de poma, d'uns talls de tomàquet…
Comentaris