Daus de bonítol amb arrebossat cruixent i salsa

6 persones

Ingredients

  • 1g agar-agar
  • 1/4 de gra (1 g) all
  • 1/2 kg bonítol
  • 1 unitat (175 g) ceba
  • 150 g fruita seca (avellanes, ametlles, nous, festucs…)
  • 1 grapat de fulles julivert fresc
  • 300+50 =350 g (pot ser descremada) llet
  • una mica de ratlladura de la pell llimona
  • 15 g maizena
  • 14+92 =106 g oli d'oliva verge extra
  • 50 g, sec (, o pa torrat o galeta o carquinyoli pa
  • pebre blanc
  • 1 culleradeta pebre vermell dolç
  • 1+1+1=3 pessics sal
  • 1 raig vi ranci sec
  • Què és el bonítol?

    • El bonítol és un peix blau. La temporada va de juny a octubre.

     

    Ingredients alternatius

     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix calent. Però si us en sobra, guardeu-lo a la nevera, i també és ben bo fred.

    Preparació del peix

    1/2 kg de bonítol, net, treta la pell, treta l'espina central i amb els lloms separats (el pes és dels lloms) 

    Acabeu de retirar les espines que quedin i retireu la sang que hagi quedat amb paper de cuina. Si a la peixateria no us han tret la pell, tragueu només la part de pell més gruixuda, l'altra no cal.

    Talleu daus de bonítol de la mida d'un mos. No cal que els saleu.

    Elaboració de la resta de la recepta

    Vegeu la recepta Daus de melva amb arrebossat cruixent i salsa, on simplement haureu de substituir "melva" per "bonítol".

    Comentaris