Salmó al forn amb salsa de iogurt

4 persones

Ingredients

  • 400 g ceba
  • 2 unitats iogurt
  • 1/2 cullerada oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 1 cua salmó
  • MIRALPEIX, Assumpta; CLAPÉS, Jaume: "Colesterol y dieta" (p. 188), Random House Mondadori, Barcelona, 1998

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200°.

    Sofregit de la ceba

    400 g de cebes, en làmines fines (unes 3 cebes; si són més, també queda bé)

     

    1/2 cullera d'oli d'oliva verge 

    Poseu l'oli en una paella i quan sigui calent, poseu-hi la ceba, a foc molt lent, tapeu la paella i aneu remenant fins que la ceba quedi confitada: uns 10 min.

    Cocció del salmó al forn amb la salsa de iogurt

    1 cua de salmó d’uns 800 g, treta l’espina

     

    sal

    Poliu les espines dels costats del salmó, eixugueu-lo,  saleu–lo i poseu-lo en una safata que pugui anar al forn (podeu posar-lo obert o tancat, o posar-ne només un dels dos lloms; si el poseu tancat, l'heu de deixar més temps al forn que si el deixeu obert).

    Escampeu la ceba per sobre del peix.

    2 iogurts (descremats, queda bé)

    Cobriu el peix amb els iogurts (no hi heu d’afegir sucre).

    Poseu-ho al forn calent a 200º: uns 30 min (vigileu abans del 30 min, perquè no s'assequi o es cremi la salsa; el temps dependrà també de la mida de la peça de peix).

    Comentaris

    • Neus 09 de Juliol de 2013 14:31

      Molt bo! En acabar la cocció es important treure el peix del forn per evitar que no s'assequi

    • Anna C 21 de Desembre de 2015 20:54

      Acabo de fer el salmo amb iogurt I m'ha semblat fantastic. Sobretot tenin en comte que no soc fan d'aquest peix. L'altre dia vaig fer la truita de patates al micro. Una gran trobada.