Pit de gall dindi amb pesto de mostassa

4 persones

Ingredients

  • 10 g (unes 20 fulles) alfàbrega fresca
  • 1 gra (4 g) all
  • 2 unitats (500 g) carbassó
  • 40 g formatge parmesà
  • 1 pit (400 g) gall dindi
  • 2 culleradetes (16 g) mostassa
  • 4-5 cullerades (40-50 g) oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats patates
  • pebre blanc
  • 30 g pinyons
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina et dóna joc" (p. 69), Milfulls-Viena Editorial, Barcelona, 2005

    Podeu substituir el gall dindi per pollastre, però tingueu en compte que aleshores necessiteu menys temps per al procés 2.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Cocció al forn del gall dindi 

    Mentre el gall dindi és al forn, podeu anar fent el procés següent ("Elaboració del pesto de mostassa").

    carbassons (500 g), sense pelar, a rodanxes gruixudes (2-3 mm de gruix)

     

    o bé 2 albergínies (500 g), sense pelar, a rodanxes o làmines de 2-3 mm de gruix

     

    o bé 2 patates, pelades, a rodanxes finetes

    Poseu-ho en una safata de forn (per exemple metàl.lica) cobrint-ne la base.

    1 pit de gall dindi d’uns 400 g

    sal

    pebre blanc

    Salpebreu el gall dindi i poseu-lo al damunt del carbassó (o de la patata).

    un rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Esteneu l'oli per sobre del gall dindi i del carbassó amb l'ajut d'un pinzell de silicona (poseu hi molt poc oli, que després ja ho cobrirem tot amb el pesto, que té oli).

    Poseu la safata al forn: amb l'escalfor de dalt i de baix, uns 25 min (per comprovar si ja està , feu un tall en alguna part del pit i mireu si ja té color de cuit o si encara es veu cru; compte, no deixeu el gall dindi al forn més estona del compte perquè es ressecarà).

    Elaboració del pesto de mostassa

    10 g d'alfàbrega fresca (unes 20 fulles)

    2 culleradetes de mostassa (uns 16 g)

    40 g de parmesà, ratllat o a trossos

    30 g de pinyons

    1 gra d’all (uns 4 g)

    sal

     

    Tritureu tots els ingredients amb l'accessori picador de la batedora elèctrica.

     

     

    4 o 5 cullerades d'oli d'oliva verge (40-50 g)

    Afegiu-hi l’oli i torneu-ho a triturar: heu d'aconseguir una pasta cremosa però espesseta.

    Cocció al forn del gall dindi amb pesto de mostassa

    Cobriu el gall dindi i l'acompanyament amb el pesto.

    Torneu-ho a posar al forn: només amb l'escalfor de baix5 min (no ens interessa que el pesto es gratini).

    Per servir-ho, talleu el gall dindi a llesques.

    Comentaris

    • Helena 08 de Desembre de 2013 21:55

      Perfecte! Tant pels qui fan dieta com pels qui no. A la cuinera Eulàlia li va sortir de meravella. Espero que a mi em surti igual de bé. Una pregunta: amb albergínia també es pot fer?

    • Receptes cartesianes 08 de Desembre de 2013 22:04

      Amb albergínia no ho hem provat, però suposo que també deu quedar bé. Ho provarem i si queda bé, ho afegirem com a possibilitat a la recepta. Helena, t'ha de quedar bé! Ja veus que la recepta no té cap mena de complicació.