4 persones
• ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Toni Ribas): “Bacallà, concepte, passió” (p. 16), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2012
Antelació preferible:
És millor fer el procés 1 amb força dies d'antelació.
Plat fred.
L'última vegada vaig trobar aquest plat molt sosso. Fer les proves que he dit. L'amaniment no hauria d'anar només a dalt de tot.
500 g de morro de bacallà gruixut remullat |
|
50 g d’olives negres sense pinyol
50 g de parmesà, a trossos o ratllat (en necessitarem 20 g més de ratllat)
½ gra d’all alfàbrega fresca orenga fresca farigola fresca julivert
(Podeu fins a doblar totes les quantitats anteriors) |
|
40 g d'oli d'oliva verge extra |
Afegiu-hi l’oli i torneu-ho a triturar. |
20 g de parmesà, ratllat |
Munteu els timbals per capes a sobre de plats, dins de cercles metàl·lics individuals, amb aquest ordre, i aneu-ho compactant una mica: 1. les rodanxes de patata,
(Si no teniu cercles individuals, podeu muntar tot el timbal en un motllo desmuntable de fer pastissos, però en el moment de fer les racions es desmunta una mica) |
Opcional: alguna branqueta d’herbes fresques |
Comentaris