Puré de castanyes

4 persones

Ingredients

 • 300 g (unes 30 unitats) castanyes
 • 300 g + 50 g = 350 g (o una mica més) llet
 • sal
 • Aquest puré és un bon acompanyament per a carn, pollastre o conill , fets a la planxa o rostits; i també per a verdures.

  Preparació de les castanyes

  300 g de castanyes (unes 30)

   

  O bé

  • escaldeu les castanyes: poseu un pot amb aigua al foc (amb prou aigua perquè quan hi aboqueu les castanyes quedin cobertes); quan l'aigua bulli, aboqueu les castanyes al pot i apagueu el foc; compteu 2 min, escorreu-les i comenceu a fer el pas següent.

  O bé

  • feu un parell d'incisions a cada castanya (la pell ha de quedar tallada; si no, les castanyes podrien explotar dins del microones i us el deixarien tot brut); poseu 8 castanyes en el plat del microones, resseguint el perímetre del plat (en el centre del microones és on hi ha menys microones) a potència màxima durant 15 s, i comenceu a fer el pas següent com més aviat millor (un cop refredades les castanyes, costa molt més pelar-les); poseu al microones les castanyes restants. 

  Ja podeu pelar les castanyes: heu d'eliminar la pell exterior i la pell interior, més fina.

  Cocció de les castanyes

  300 g de llet (pot ser semidescremada)

  Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
  Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 1 o 2 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (la carbassa ha de quedar ben tova).

  Talleu les castanyes a trossos i poseu-les a l'olla de pressió súper-ràpida juntament amb la llet.

  Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 12 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula 

  Elaboració del puré de castanyes

  1 pessic de sal

  Tireu un pessic de sal a l'olla i bateu-ho tot amb la batedora elèctrica. 

  50 g de llet o una mica més (pot ser descremada), calenta 

   

   

  Aneu afegint llet a l'olla i seguiu batent amb la batedora elèctrica fins que arribeu a la consistència de puré que us agrada (si no l'heu de menjar al moment, penseu que quan es refreda s'espesseix una mica).

  Comentaris