Espatlla de xai al forn

4 persones

Ingredients

  • 2+1=3 grans d'all all
  • 1 espatlla (1 kg aproximadament) be
  • julivert fresc
  • 1 cullerada oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • romaní
  • Categories

  • Segons
  • Carn
  • Antelació impossible:
    Serviu aquest plat de seguida que estigui fet (reescalfat, perd molt).

    Acompanyament aconsellable:
    Acompanyeu el xai amb una amanida.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200°.

     Preparació de l'espatlla de xai

    1 espatlla de xai (1kg aproximadament), marcada amb tres talls (demaneu a la carnisseria que us ho facin)

     

    2 grans d'all, pelats i partits per la meitat longitudinalment

    Fregueu la cuixa per totes bandes amb els alls. Repartiu els bocins d'all que us sobrin en els talls de l'espatlla.

    1 raig d'oli d'oliva verge extra

    Unteu l'espatlla amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona.

    sal

    pebre blanc

     

    1 gra d'all, picat

    julivert, picat o tallat molt petitó amb unes tisores

     

    romaní o farigola

    Salpebreu l'espatlla i espolseu-la amb l'all i el julivert picats i amb les herbes aromàtiques.

    Cocció de l'espatlla de xai al forn

    Poseu la safata al forn calent (200º), amb l'escalfor de dalt i de baix, 1h: de tant en tant, ruixeu la carn amb el suc que desprèn i, a mitja cocció, gireu-la.

    Opcional:

    Traieu un moment l'espatlla de la safata, poseu-la en un plat, talleu-la i reserveu-la. 

    Poseu 1 o 2 cullerades d'aigua a la safata. Poseu la safata al foc per escalfar l'aigua (si no pot anar al foc directe, poseu-la al microones si és apta per a aquest aparell o al forn) i aneu gratant-ne el fons i les vores amb una forquilla.  Afegiu-hi el suc que ha sortit després de tallar l'espatlla i remeneu. 

    Apagueu el foc i torneu a posar el xai a la safata.

    Comentaris