Arròs amb castanyes

4 persones

Ingredients

  • 250 g arròs integral
  • 16 unitats (240 g) castanyes
  • sal
  • Categories

  • Primers
  • Arròs
  • • Publicat a la revista “Integral”, n. 49 (p. 25)

    Preparació de les castanyes

    16 castanyes (240 g)

    O bé

    • escaldeu les castanyes: poseu un pot amb aigua al foc (amb prou aigua perquè quan hi aboqueu les castanyes quedin cobertes); quan l'aigua bulli, aboqueu les castanyes al pot i apagueu el foc; compteu 2 min, escorreu-les i comenceu a fer el pas següent.

    O bé

    • feu un parell d'incisions a cada castanya (la pell ha de quedar tallada; si no, les castanyes podrien explotar dins del microones i us el deixarien tot brut); poseu 8 castanyes en el plat del microones, resseguint el perímetre del plat (en el centre del microones és on hi ha menys microones) a potència màxima durant 15 s, i comenceu a fer el pas següent com més aviat millor (un cop refredades les castanyes, costa molt més pelar-les); poseu al microones les castanyes restants. 

    Ja podeu pelar les castanyes: heu d'eliminar la pell exterior i la pell interior, més fina.

    Talleu les castanyes a trossets i reserveu-les.

    Cocció de l'arròs amb castanyes

    250 g d’arròs integral

    750 g d'aigua (el triple que d'arròs)

     

    sal

    Poseu-ho tot a l'olla de pressió súper-ràpida,  juntament amb les castanyes que heu reservat. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; abaixeu el foc i compteu 15 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (l'arròs ha d'haver absorbit tota l'aigua, però sense quedar sec; si queda massa aigua, simplement deixeu un moment l'olla destapada fora del foc, i  l'arròs l'absorbirà).

    Comentaris