Allioli d'alvocat

Ingredients

  • 1 gra all
  • 1 unitat (150-200 g) alvocat
  • 50 g (sencera, a temperatura ambient) llet
  • 2 g de suc llimona
  • 20-30 g oli d'oliva verge extra
  • sal
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 26), Viena Edicions, Barcelona, 2004

    Aquest allioli pot acompanyar peix o carn a la planxa, patates al vapor o qualsevol plat on posaríeu allioli.

    140 g de polpa d'alvocat madur (1 alvocat petit; uns 150-200 g amb pell i pinyol)

     

    2 g de suc de llimona (per evitar que l'alvocat s'oxidi i s'enfosqueixi la superfície de l'allioli)

     

    1/2 o 1 gra d’all 

     

    50 g de llet sencera a temperatura ambient (és molt important que no sigui freda de la nevera)

     

    un pessic de sal

    Poseu-ho tot en el vas de la batedora elèctrica i tritureu-ho fins que aconseguiu una crema fina.

    20 o 30 g d'oli d'oliva verge extra

    Aneu afegint l'oli al vas, sense parar de triturar, fins que obtingueu una textura similar a una maionesa.

    Rectifiqueu el punt de sal.

    Comentaris