Orada al forn

4 persones

Ingredients

  • 1 gra all
  • 1 unitat (uns 200 g) ceba
  • julivert fresc
  • oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats (uns 800 g) orada
  • sal
  • 1 unitat taronges
  • 100 g vi blanc sec
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Prepara tus menús para toda la semana" (p. 186), Ediciones de Bolsillo, Barcelona, 2002

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Preparació de la safata de forn

    1 ceba (uns 200 g), a làmines fines

    sal

    un raig d'oli d'oliva verge

    Escampeu la ceba per la base d'una safata de forn (no hi ha d'haver més d'una capa de ceba perquè aleshores quedaria crua). Saleu-la i ruixeu-la amb un raig oli.

    2 orades mitjanes (uns 800 g en total), netejades i amb un tall

    Saleu el peix i poseu-lo a sobre de la capa de ceba.

    1 taronja (o 1llimona), neta i a rodanxes

    Poseu una rodanxa de taronja en el tall del peix i les altres, a la panxa.

    100 cm3 de vi blanc (pot ser tant sec com dolç)

     

    2 cullerades d'oli d'oliva verge

    Ruixeu-ho tot amb el vi i  amb l'oli.

     

    Cocció de l'orada. Primera part

    Poseu la safata al forn amb l'escalfor de dalt i de baix: 10 min; a mitja cocció aproximadament, recolliu el suc de la safata amb una cullera i ruixeu el peix amb aquest suc.

    un raig d'oli d'oliva verge

    Torneu a ruixar el peix amb el suc de la safata. Ruixeu-lo també amb una mica més d'oli.

    Deixeu la safata al forn: uns 10 mina mitja cocció aproximadament, torneu ruixar el peix amb el suc de la safata.

    Cocció de l'orada amb all i julivert

    1 gra d'all

    julivert

    un raig d'oli d'oliva verge

     

    Distribuïu l'all i el julivert picats per sobre del peix. Ruixeu-ho amb un raig d'oli.

     

    Poseu altra vegada la safata al forn amb l'escalfor de dalt i de baix: uns 5 min.

    Comentaris

    • Cèlia 22 de Novembre de 2013 12:24

      Vaig fer l'orada l'altre dia i em va quedar boníssima!! Això sí, la vaig haver de deixar una estona més al forn perquè la vaig posar una mica congelada. Millor tenir-la descongelada!