Conill amb confit d’alls i olivada

4 persones

MIRALPEIX, Assumpta: "Cuina de mercat" (p. 279), Random House Mondadori- Rosa dels Vents, Barcelona, 2005

Antelació voluntària:
Es pot fer el procés 3 amb algun dia antelació. 

Escalfament del forn 

Poseu el forn a escalfar: 180º.

Cocció al forn del conill i els alls

1 conill trossejat

sal

 

3 cabeces d'all, amb els alls desgranats però sense pelar

 

2 fulles de llorer

 

farigola seca en pols

 

la ratlladura de la pell d'1 llimona (no farem servir la llimona)

 

 

Saleu el conill i poseu-lo en una safata o una cassola que pugui anar al forn. Poseu els grans d'all i les fulles de llorer entre els trossos de conill.  Espolseu per sobre la farigola i la ratlladura de pell de llimona.

un rajolí d’oli d'oliva verge

Regueu el conill amb una miqueta d'oli (penseu que després ja hi posarem l'olivada per sobre, que també té oli).

150 cm3 de vi blanc sec

 

Regueu el conill amb el vi.

Poseu-ho al forn: destapat, amb l'escalfor de dalt i de baix30 min.

Elaboració de l'olivada

el suc de 1/2 llimona

150 g d’olives de l’Aragó amb pinyol

                           (o 100 g sense pinyol)

15 g de tàperes

4 filets d’anxova

1 gra d’all pelat

30 cm3 d’oli d’oliva verge (o menys)

un pols de flor de farigola

Cocció al forn del conill amb alls i olivada

julivert picat (una culleradeta)

Tombeu el conill (si fa falta hi afegiu una mica d’aigua, tot i que habitualment no cal).

Repartiu 100 g d'olivada damunt del conill (reserveu l'olivada restant per a un altre plat: per acompanyar pasta, arròs bullit o patates cuites al forn, per posar damunt d'unes torrades…).

 

Espolseu el conill amb el julivert.

Poseu la cassola al forn una altra vegada: destapada, amb l'escalfor de dalt i de baix10 min.

Comentaris