Salmó amb salsa tàrtara

Img_20190828_141851_1

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 1 tros (uns 30 g) ceba tendra
  • 2 o 3 unitats cogombrets en vinagre
  • 50 g llet
  • 1/2 culleradeta mostassa
  • 100 cm3 (92 g) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 1 pessic sal
  • 4 supremes d'uns 150 g cadascuna(o 4 rodanxes) salmó
  • GALIANO, Cristina: "Sólo recetas que salen bien en el microondas" (p. 207), Bubok Editorial, España, 2015

    Antelació possible

    Podeu fer la salsa tàrtara (procés 1) i preparar el salmó(procés 2) amb antelació. Us quedarà la cocció del peix i la presentació del plat per a l'útim moment.

     

    Acompanyaments possibles

    • Podeu acompanyar el plat amb una mica d'escalivada, unes patates al forn o al microones…

    Què és, la salsa tàrtara?

    • La salsa tàrtara és una salsa derivada de la maionesa que es fa afegint tres ingredients més als de la maionesa; els ingredients que hi afegim són tàperes, cogombrets amb vinagre i caba tendra, en quantitats que es poden ajustar al nostre gust.  Nosaltres, però, en aquesta recepta, hem substituït la maionesa (ou i oli) de la salsa tàrtara per lactonesa (llet i oli). Una avantatge de fer servir lactonesa en comptes de maionesa és que no hem de patir pel risc de salmonel·la i que el període de conservació de la salsa resultant és més llarg. 

     

    Aplicacions de la salsa tàrtara

    • La salsa tàrtara es pot fer servir per acompanyar peix al vapor, carn a la planxa…
    aaaaaQuè és, la lactonesa?
     
    La lactonesa és una salsa que pot substituir la maionesa. Així com la maionesa es fa amb ou i oli, la lactonesa (o maionesa sense ou) es fa amb llet i oli. Una avantatge de la lactonesa respecte a la maionesa es que no hem de patir pel risc de salmonel·la i que el període de conservació és més llarg. Una altra avantatge de la lactonesa és que es pot gratinar. 
     
     
     
     
    Aplicacions de la lactonesa
     
    La lactonesa es pot fer servir per acompanyar verdures, patates o peix; o també com a acompanyament de carn, pollastre o conill fets a la planxa o rostits. Vegeu la recepta Bròquil gratinat amb lactonesa.Què és, la lactonesa?
     
    La lactonesa és una salsa que pot substituir la maionesa. Així com la maionesa es fa amb ou i oli, la lactonesa (o maionesa sense ou) es fa amb llet i oli. Una avantatge de la lactonesa respecte a la maionesa es que no hem de patir pel risc de salmonel·la i que el període de conservació és més llarg. Una altra avantatge de la lactonesa és que es pot gratinar. 
     
     
     
     
    Aplicacions de la lactonesa
     
    La lactonesa es pot fer servir per acompanyar verdures, patates o peix; o també com a acompanyament de carn, pollastre o conill fets a la planxa o rostits. Vegeu la recepta Bròquil gratinat amb lactonesa.Què és, la lactonesa?
     
    La lactonesa és una salsa que pot substituir la maionesa. Així com la maionesa es fa amb ou i oli, la lactonesa (o maionesa sense ou) es fa amb llet i oli. Una avantatge de la lactonesa respecte a la maionesa es que no hem de patir pel risc de salmonel·la i que el període de conservació és més llarg. Una altra avantatge de la lactonesa és que es pot gratinar. 
     
     
     
     
    Aplicacions de la lactonesa
     
    La lactonesa es pot fer servir per acompanyar verdures, patates o peix; o també com a acompanyament de carn, pollastre o conill fets a la planxa o rostits. Vegeu la recepta Bròquil gratinat amb lactonesa. 

    Elaboració de la salsa tàrtara

    1 tros de ceba tendra (uns 30 g), a trossets

     

    2 o 3 cogombrets en vinagre

    1 cullerada de tàperes 

    1/2 culleradeta de mostassa

     

    50 g de llet (o 1 ou)

     

    100 cm3 d'oli d'oliva verge extra (92 g)

     

    1 pessic de sal

    pebre blanc

    Img_20190828_134317

    Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica (o en un qualsevol recipient que vagi bé per fer-la servir) 

    Img_20190828_135035

    Poseu la batedora vertical fins al fons del got. Bateu a potència màxima sense moure la batedora fins que vegeu que comença a fer-se una emulsió (és a dir, fins que fins que la salsa comença a espessir) i, aleshores, pugeu la batedora a poc a poc i feu-la anar dues o tres vegades  amunt i avall perquè emulsioni tot. 

    Preparació del salmó

    3 cullerades d'aigua (45 g)

     

    4 supremes de salmó d'uns 150 g cadascuna (o 4 rodanxes)

    Poseu l'aigua a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa no hermètica aptes per a microones).

    Poseu la reixeta a l'estoig.

    Poseu el salmó amb la pell cap avall a sobre de la reixeta.

    sal

    pebre blanc

     

     

    herbes provençals seques, o estragó o anet, o una altra herba aromàtica seca 

    Img_20190828_140310

    Salpebreu el salmó i espolseu-hi l'herba aromàtica per sobre.

    Img_20190828_141300

    Poseu l'estoig tapat al microones i programeu: 900 W, 5 min.

    Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min.

    Comproveu si ja està o si cal deixar-lo 1 o 2 minuts més.

    Cocció del salmó

    Img_20190828_141300

    Poseu l'estoig tapat al microones i programeu: 900 W, 5 min.

    Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min.

     

    Comproveu si ja està o si cal deixar-lo 1 o 2 minuts més.

    Presentació

    Img_20190828_141851_1

    Poseu el salmó a la safata o en els plats individuals  on el servireu.

    Poseu una mica de salsa tàrtara al damunt del peix i, si voleu, una mica al voltant. Podeu acompanyar el plat amb una mica d'escalivada, unes patates al forn o al microones…

    Comentaris