- Si penseu treballar amb robot pastador
Tamiseu la farina en el bol del robot pastador.
- Si penseu treballar manualment
Tamiseu la farina en un bol gran on fareu tota la massa.
16 brioixos de 60-65 g
o
12 brioixos de 60-65 g i 1 trena de 300 g
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 162), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 630), Empúries, Barcelona, 1997
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 444), Eumo Editorial, Vic, 2000
Ara cuina (consultat el 2017)
Bufet de postres (consultat el 2017)
Cooking Hofmann (consultat el 2017)
Coure coulants (consultat el 2017)
Gadgets&Cuina (consultat el 2015)
La cuinera (consultat el 2017)
Pimientos verdes (consultat el 2017)
Us en llepareu els dits (consultat el 2017)
A més a més dels brioixos i les trenes, què més podem fer amb la massa de brioix (procés 1)?
On es pot comprar el llevat de forner fresc?
Mètode preferible per fer la massa de brioix (procés 1), manualment o amb robot pastador?
Antelació necessària
Antelació opcional
Podem congelar el tortell?
Quan s'han d'enfornar els brioixos?
Com ens hem d'organitzar per fer els brioixos?
Si voleu servir els brioixos (o congelar-los) el dia 0:
Cobriu amb paper de forn 2 plaques o safates de forn (després disposareu les pastes modelades corresponents a una meitat de la massa en una safata i les corresponents a l'altra meitat, en una altra). |
unes gotes d'oli d'oliva verge extra |
![]() Peseu la bola de massa (farà aproximadament 1 kg). Poseu la bola de massa a sobre d'un silpat o bé directament a sobre de la taula de treball (si la poseu a sobre de la taula de treball, unteu-la primer amb una mica d'oli; no l'empolvoreu amb farina perquè afegiríeu farina a la massa i no ens convé). |
![]() Poseu-vos unes gotes d'oli a les mans i fregueu-vos-les de manera que quedin untades. Amb una espàtula talladora de masses o amb un ganivet, talleu porcions de massa. Per exemple, podeu fer
per fer 16 brioixos de 60- 65 g;
per fer 12 brioixos de 60- 65 g i 1 trena de 300 g;
per fer 8 brioixos de 60-65 g i 1 tortell de 500 g;
|
|
Si ja no teniu les mans untades d'oli, torneu a posar-vos-n'hi unes gotes i fregueu-vos-les de manera que quedin untades. Formeu boles amb cada porció. |
Traieu fora de la nevera els brioixos (i/o trenes) que voleu coure i deixeu-ho a temperatura ambient. |
|
Escalfeu el forn a 220º. |
Comentaris