Crema d'avellanes per untar 

Tria el mètode d'elaboració

uns 200 g

Què és la crema d'avellanes?

  • La crema o pasta d'avellanes és la crema que s'obté en triturar avellanes torrades fins que treguin el seu oli. Hi ha qui en diu "mantega d'avellanes", però no ens agrada aquesta nomenclatura perquè pot induir a confusió.

 

Com es fa servir?

 

Mètode preferible per fer la crema d'avellanes (procés 1), tradicional o thermomix?  

  • Si l'accessori picador de la batedora elèctrica és prou potent i no s'escalfa massa, podeu fer la crema d'avellanes amb aquest accessori o amb thermomix indistintament. Es una mica més pràctic de triturar-ho amb thermomix, però és més pesat netejar el got de la thermomix que el bol de l'accessori picador.

 

Ingredient alternatiu

  • Podeu substituir les avellanes torrades per ametlles torrades i obtindreu crema d'ametlles per untar.

Elaboració de la crema d'avellanes

200 g d'avellanes torrades, pelades

Aboqueu-les en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica (la màquina ha de ser una mica potent perquè no es cremi el motor quan en el pas següent les triturem). 

Aboqueu-les al got de la thermomix.

Tritureu les avellanes amb la picadora fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli); trigareu uns 4 min.

 Per triturar les avellanes fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli), feu el següent: 

  • programeu 10 s, v=5-9
  • abaixeu les restes de les parets del got i torneu a programar 5 s, v=5-9 (feu aquest pas 3 vegades seguides);
  • abaixeu les restes de les parets del got i programeu 2 min, v=4
  • abaixeu les restes de les parets del got i programeu 1 min, v=4

Conservació

Aboqueu la crema d'avellanes en un tàper o en un pot que tapi hermèticament. Guardeu-la a la nevera (traieu-la de la nevera uns minuts abans de consumir-la).

Comentaris