Pastís de poma

Categories

  • Postres
  • Elaboració de la massa inicial

    2 rovells d'ou (després farem servir les clares)

    50 g de sucre moreno

    Bateu-ho en el got de la batedora elèctrica fins a aconseguir una pasta cremosa.

    125 g de farina blanca

    1 sobre de llevat en pols

    Passeu-ho per un tamisador (o un colador de malla fina) i aboqueu-ho en el got del minipimer.

    un pessic de sal

    175 g de llet (pot ser descremada)

    Aboqueu-ho en el got del minipimer i torneu a batre fins que la massa quedi ben lligada.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180º.

    Preparació de les pomes

    1 kg de pomes Golden

    Peleu-les, talleu-les a rodanxes fines (va molt bé fer les rodanxes amb la mandolina un cop tallada la poma a quarts) i aboqueu-les en un recipient gran.

    Preparació del pastís

    Aboqueu la massa del got del minipimer en el recipient de les pomes i barregeu bé.

    clares d'ou (les que hem reservat)

    Bateu les dues clares que hem reservat a punt de neu (va molt bé fer-ho en un got de la batedora elèctrica amb l'accessori batedor de clares) i incorporeu-les al recipient  amb suavitat (perquè no baixin).

    un rajolí d'oli d'oliva verge

    1/2 cullerada de farina

    Greixeu i enfarineu un motlle apte per al forn d'entre 25 i 30 cm de diàmetre.

    Aboqueu-ho tot al motlle.

    Cocció del pastís de poma

    Poseu el motlle al forn calent a 180º: 50 min.

    Deixeu-lo refredar.

    Comentaris

    • Xaura 15 de Desembre de 2014 17:21

      Hola Eulàlia no acabo d'entendre l'ordre. Si incorporo les clares batudes al recipient i després haig d'abocar-ho tot al motlle, se'm barrejaran les clares batudes a punt de neu. Han de quedar a la superficie ?

    • Receptes Cartesianes 15 de Desembre de 2014 19:41

      Xaura, quan tu incorpores les clares a punt de neu al recipient on hi ha les pomes i la massa inicial (2n pas del procés 4), ho barreges tot amb una espàtula amb suavitat perquè es mantingui l'esponjositat. Després aboques la barreja en el motlle (últim pas del procés 4). És a dir, les clares queden barrejades amb tots els altres ingredients, no queden a la superfície!!! Espero que quan posem les fotos corresponents a cada pas, tot quedarà més clar. Ja ens diràs com ha anat.