Mongetes seques vermelles amb crema de pastanagues

4 persones

Ingredients

  • 2 grans (8 g) all
  • 1 unitat (uns 175 g) ceba
  • 250 g mongetes seques vermelles
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • 2 o 3 unitats (uns 200 g) pastanaga
  • 1 culleradeta pebre vermell dolç
  • sal
  • Eroski Consumer (consultat el 2013)

    Antelació obligatòria:

    • El remull de les mongetes (procés 1) s'ha de fer, com a mínim, amb 12 h d'antelació.

    Remull de les mongetes 

    250 g de mongetes seques vermelles

    Poseu-les en remull: com a mínim 12 h.

    Cocció de les mongetes seques

    Escorreu les mongetes seques remullades.

    Poseu les mongetes a l’olla de pressió súper-ràpida.

    2 o 3 pastanagues (uns 200 g) , pelades i senceres

     

    1 ceba (uns 175 g), partida per la meitat

    2 grans d’all (8 g), pelats i sencers

    1 raig d'oli d'oliva verge

     

    Afegiu-ho a l’olla.

     

     

     

     

    aigua

    sal

    Afegiu-hi aigua, que  cobreixi les mongetes 2 dits per sobre, i afegiu-hi sal.

    Tapeu l'olla, espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; abaixeu el foc i compteu 15 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Elaboració del puré de pastanagues

    Retireu la ceba, la pastanaga i l’all de l'olla, poseu-ho al got de la batedora elèctrica (si també us hi va a parar alguna mongeta i suc, no pasa res)  i feu-ne puré. 

    Retireu una part del caldo de cocció de l'olla i reserveu-lo en un bol (per després poder aclarir la crema de pastanagues si voleu; un cop acabada la recepta, serà més senzill aclarir la crema que no pas espessir-la).

    Aboqueu el puré que teniu en el got de la batedora,  a l'olla de les mongetes i remeneu amb una cullera. Si voleu que la crema de pastanagues que heu obtingut quedi més clara, afegiu-hi caldo del que heu reservat: la crema no ha de quedar espessa, però tampoc massa líquida (abans hem retirat part del caldo de l'olla perquè, un cop acabada la recepta, és més senzill aclarir la crema que no pas espessir-la).

     

    [Si quan hagueu acabat la recepta us sobra caldo de cocció, reserveu-lo

    • per beure
    • o com a caldo per a algun altre plat.

    Si voleu, podeu congelar-lo.]

    Elaboració de caldo vermell

    1 culleradeta de pebre vermell

    un rajolí d’oli d'oliva verge

    Sofregiu el pebre vermell en una paella: 1 s (no el deixeu més temps perquè es cremaria).

    Separeu un cullerot de crema de l'olla de les mongetes ( o de caldo del que heu reservat, si us en queda), afegiu-lo ràpidament  a la paella i remeneu. Deixeu-ho al foc: 2 min.

    Aboqueu el caldo vermell a l'olla de les mongetes i remeneu. Serviu-ho calent.

    Comentaris