Fumet de gambes

Tria el mètode d'elaboració

Categories

  • Sopes i cremes
  • THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 50), Thermomix, 2006

    Trossejat dels ingredients

    150 g de gambes (unes 10)

    (Només en farem servir els caps i les closques)

    Renteu les gambes sota l'aixeta, escorreu-les, separeu-ne els caps i peleu-les: reserveu els caps i les closques en un plat; guardeu el cos de les gambes per a una altra recepta (podeu congelar-los).

    Renteu les gambes sota l'aixeta, escorreu-les, separeu-ne els caps i peleu-les: reserveu els caps i les closques en un plat; guardeu el cos de les gambes per a una altra recepta (podeu congelar-los).

    1 porro, a trossos

     

     

     

    Poseu-ho en el got de la thermomix, juntament amb les closques i els caps de les gambes.

     

    Poseu-ho en una cassola, juntament amb les closques i els caps de les gambes.

    Opcional:

    1 cullerada d'oli d'oliva verge

    • Si no hi heu posat oli,

    programeu: 1 min, v=4

     

    • Si hi heu posat oli,

    programeu: 3 min, temperatura varoma, v=4

    Si hi heu posat oli, sofregiu-ho: 3 min.

    Elaboració del fumet

    200 g d'aigua  

    sal

    julivert

     

    Opcional: espines de rap

    Afegiu-ho al got.

    Programeu: 8 min, 100º, v=2

    Afegiu-ho a la cassola. Tritureu-el contingut de la cassola parcialment amb la batedora elèctrica.

    Poseu la cassola al foc: uns 20 min.

    Coleu el fumet amb el cistellet de la thermomix.

    Coleu el fumet amb un colador de malla fina.

    Comentaris