Terrina de carn

Material obligatori

Microones

3-4 persones 

Ingredients

  • 1 gra (4 g) all
  • 1/2 culleradeta canyella en pols
  • Opcional: 1 culleradeta cardamom
  • 125 g carn picada de porc
  • 125 g carn picada de vedella
  • 1 culleradeta (o marduix) farigola
  • unes fulles (o sec) julivert fresc
  • 60-80 g llet
  • 1/2 culleradeta nou moscada
  • 3 unitats orellanes d'albercoc
  • 1 unitat ous (63-73 g)
  • 1 cullerada (15 g) panses
  • 1 cullerada (uns 20 g) pinyons
  • sal
  • 2 cullerades (30 g) vi moscatell
  • FUNDACIÓ ALÍCIA: "Cocina con microondas” (p.178), Larousse Editorial, Barcelona 2021

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix fred.

     

    Antelació necessària

    • Hem de fer la terrina amb prou antelació perquè la puguem reservar a la nevera, sense desemmotlar, un mínim de 3 h.

     

    Antelació opcional

    • Podeu fer la recepta la vigília i reservar la terrina la nevera:
      • sense desemmotllar, fins abans de servir-la;
      • o bé, desemmotllada un cop passades les 3 h i en un tàper.

    Hidratació de la fruita dessecada

    1 cullerada de panses (15 g)

    3 orellanes d'albercoc, picades

    2 cullerades de moscatell (30 g)

    Poseu les panses i les orellanes picades en un bol petit, aboqueu-hi el moscatell i remeneu. Deixeu que la fruita s'hidrati mentre feu la resta de la recepta.

    Torrada dels pinyons

    1 cullerada de pinyons (uns 20 g)

    Aboqueu-los en una paella o en una cassola sense res més i torreu-los una mica: a foc més aviat fluix i aneu remenant tota l'estona (vigileu molt, que de seguida es cremen).

    Preparació de la massa de carn

    ou

     

    1 gra d'all, picat

     

    1/2 culleradeta de canyella en pols

    1/2 culleradeta de nou moscada

    1 culleradeta de farigola o de marduix 

     

    unes quantes fulles de julivert fresc, picades,

        o bé  julivert sec

     

    125 g de carn picada de vedella

    125 g de carn picada de porc

     

    sal

     

    Opcional: 

    1 culleradeta de cardamom

     

    Bateu l'ou en un bol gran on fareu tota la massa. Afegiu-hi els altres ingredients i barregeu-ho tot.

    Afegiu-hi

    • la FRUITA DESSECADA HIDRATADA amb el MOSCATELL del remull,
    • i els PINYONS TORRATS.

    Barregeu-ho tot bé.

    60-80 g de llet

    Aneu afegint llet a la barreja i aneu remenant, fins que la massa agafi la textura que us agradi.

    Emmotllament de la terrina

    Poseu la massa en un recipient apte per a microones on, un cop estesa, formi una capa d'uns 2-3 dits. 

    Cocció de la terrina 

    Poseu el recipient al microones i tapeu-lo amb una tapa no hermètica apta per a aquest aparell.  

    Programeu: 900 W6 min.

    Comproveu si la carn ja està cuita punxant la terrina amb un escuradents. Si no ho està, torneu-ho a posar al microones 1 min més.

    Refredament de la terrina

    Deixeu temperar la terrina i, quan ja no estigui calenta, sense desemmotllar-la, tapeu-la i refredeu-la a la nevera,  mínim 3 h.

    Desemmotllament de la terrina

    Desemmotleu la terrina.

    Presentació

    Serviu-la a rodanxes.

    Podeu acompanyar-la amb alguna salsa com ara

    i amb una amanida.

     

    Si voleu, també podeu servir la terrina per esmorzar dins d'un entrepà.

    Comentaris