Flam de fruites calent

6 persones

Ingredients

  • 4 cullerades (60 g) farina
  • 2 gots (500 g) llet
  • unes gotes oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • 1 grapat (30 g) panses
  • 2 unitats (uns 300 g) peres
  • 2 unitats (uns 350 g) plàtan
  • 2 unitats (uns 450 g) pomes
  • 1 gotim (1/4 kg) raïm
  • Opcional: 2 cullerades (36 g) sucre
  • 1 unitat (uns 200 g) taronges
  • 1 culleradeta vainilla en pols
  • Categories

  • Postres
  • ORTEGA, Simone: "1080 recetas de cocina" (n. 1052), Alianza Editorial, Madrid, 1985

    Temperatura de servei

    • Podeu servir aquest flam calent, tebi o fred.

    Escalfament del forn

    Preescalfeu el forn: 175º.

    Elaboració de la crema base 

    4 cullerades de farina (60 g)

     

    2 gots de llet freda, que pot ser semidescremada (500 g)

     

    1 culleradeta de vainilla en pols 

     

    Opcional:

    2 cullerades soperes de sucre (36 g)

    Aboqueu-ho en un pot  i bateu-ho amb la batedora elèctrica (no ho bateu en el got de la batedora perquè no hi cabria bé).

    2 ous (63-73 g cadascun)

    Aboqueu-los en el pot i bateu-ho tot, altra vegada, amb la batedora.

    Preparació de la fruita

    2 peres (uns 300 g)

    2 pomes (uns 450 g)

    2 plàtans (uns 350 g)

    1 taronja (uns 200 g)

    (o 2 mandarines)

    1 gotim de raïm (1/4 kg)

    1 grapat de panses (30 g)

    Peleu les peres, les pomes, els plàtans i la taronja i traieu els pinyols del raïm. Talleu totes les fruites a trossets com per a una macedònia, poseu-ho en un recipient i barregeu.

    Preparació de la safata de forn amb la crema amb fruites 

    unes gotes d'oli d'oliva verge extra

    Unteu amb una mica d'oli una safata de forn, millor si és de silicona o, si no, antiadherent (si és de silicona i ja l'heu feta servir unes quantes vegades, us podeu saltar aquest pas); va bé que tingui uns 27 cm de diàmetre.

    Aboqueu la fruita a la safata.

    Aboqueu la crema a sobre de la fruita i remeneu o sacsegeu la safata de manera que la fruita i la crema quedin ben barrejades.

    Cocció de la crema amb fruites per obtenir el flam

    Poseu la safata al forn calent (175º) amb escalfor de dalt i de baix: 1 h (de tant en en tant reviseu que la superfície del flam no s'estigui torrant massa; si és així, traieu l'escalfor de dalt).

    Comentaris