uns 50 panellets
D'on és pròpia, aquesta recepta?
Mètode preferible: tradicional o thermomix?
PER FER EL MASSAPÀ
Si compreu l'ametlla crua sencera (que caldrà fer pols), potser val la pena fer servir la thermomix per fer el massapà; tot i que també podeu fer pols l'ametlla amb l'accessori picador de la batedora elèctrica i a continuació fer el massapà a mà.
Si compreu l'ametlla en pols, podeu fer el massapà a mà o amb thermomix, com preferiu.
Valen les mateixes indicacions que acabem de donar per fer uns 25 panellets.
Però cal tenir en compte que si decidim elaborar el massapà amb thermomix, amb aquesta quantitat de massa, la màquina se'ns aturarà (la massa màxima amb la qual pot treballar bé és amb la corresponent a 300 g d'ametlla); haurem d'elaborar doncs el massapà en dos torns o fer-lo en un sol torn i, quan la màquina s'aturi, separar una part de la massa que afegirem després al got.
Val més fer servir la thermomix per fer el massapà, per no cansar-nos les mans; però recordem que haurem de fer torns de 250 o 300 g d'ametlla.
PER FER ELS PANELLETS DELS DIFERENTS TIPUS
Antelació necessària:
Antelació convenient:
Aquests panellets tenen pasta de dàtil en comptes de sucre, oi?
Habitualment es fa
"g de sucre = g d'ametlles"
i nosaltres, a la recepta de panellets fets amb sucre fem
"g de sucre = 50% (g d'ametlles)".
A Receptes Cartesianes preferim aquests panellets menys dolços.
Fem
"g de dàtils = 60% (g d'ametlles)"
Quina és la composició aproximada de cada panellet?
1000 (g de massapà) : 50 panellets = 20 (g de massapà)/panellet
500 (g d'ametlla) : 50 panellets = 10 (g d'ametlla)/panellet
300 (g de dàtil) : 50 panellets = 6 (g de dàtil)/panellet
150 (g de patata cuita) : 50 panellets = 3 (g de patata cuita)/panellet
Existeix la recepta cartesiana dels panellets fets amb sucre en comptes de amb pasta de dàtil?
Podeu estalviar-vos aquest procés si compreu directament ametlla crua en pols (en comptes d'ametlla crua sencera).
500 g d'ametlla crua, sense pell [10 (g d'ametlla)/panellet]
(Si heu comprat ametlla crua amb pell, escaldeu-la primer per poder-la pelar.) |
Obtindrem vora 1 kg de massapà.
Opcional: pell d’1 llimona, ratllada |
|
Vegeu, a la recepta dels panellets fets amb sucre en comptes de amb pasta de dàtils,
|
Comentaris
Quina recepta més complerta! Jo hi poso moniato en comptes de patata, li dóna un toc més de dolçor i compensa els dàtils.