Amanida de remolatxa i taronja amb vinagreta de nous

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 1 culleradeta de cafè mel
  • 40 g + 4-8 nous nous
  • 50 g oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 2 unitats (200-300 g) remolatxa
  • sal
  • 4 unitats taronges
  • 6 g vinagre de Mòdena
  • LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "La guia de Lékué" (p. 49), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2017

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix a temperatura ambient.

    Cocció de la remolatxa

    remolatxes (200- 300 g), rentades

    55 g d'aigua (5 cullerades no plenes)

    Poseu-ho a l'estoig de silicona o en un altre recipient amb tapa no hermètica, aptes per a microones. Poseu-ho al microones i programeu: 800 W, 14- 15 min.

     

    • [Si feu la recepta per a 2 persones, és a dir que esteu treballant amb 1 remolatxa (100- 150 g), poseu 40 g d'aigua (4 cullerades no plenes) i programeu: 800 W, 9- 10 min.]
    • [Si feu la recepta per a 2 persones, és a dir que esteu treballant amb 1 poma (200 g),

    poseu-ho al microones: potència màxima, 2,5 min.]

    ​Preparació de la taronja

    taronges

    Peleu la taronja, elimineu les pells blanques, talleu-la a rodanxes fines i elimineu les parts blanques del centre de cada rodanxa. 

    Preparació de la remolatxa cuita

    Peleu la remolatxa.

    Talleu-la a rodanxes fines.

    Elaboració de la vinagreta de nous

    40 g de nous (pes un cop pelades), a trossos

    [Després en farem servir unes quantes més.]

     

    1 culleradeta de cafè de mel

     

    6 g de vinagre de Mòdena

     

    50 g d'oli d'oliva verge extra (una miqueta menys de 4 cullerades)

     

    sal

    pebre blanc

     

    • [Si feu la recepta per a 2 persones, us recomanem que feu la mateixa quantitat de vinagreta que per a 4 persones i que reserveu la que us sobri per amanir una amanida verda, una amanida de pasta…]

    Poseu-ho tot en un got apte per a la batedora elèctrica.

    Tritureu-ho

    Preparació dels plats

    Repartiu les làmines de remolatxa i de taronja a cada plat, alternant les unes amb les altres (podeu posar les làmines senceres o, si ho preferiu, mitges làmines). 

    Si voleu, afegiu el suc que han deixat anar les taronges a la vinagreta de nous i remeneu-la.

    Salseu les làmines de remolatxa i de taronja amb la vinagreta (sus en sobra, podeu reservar-la per amanir una amanida verda, una amanida de pasta…). 

    4- 8 nous, pelades i trossejades

    Repartiu uns quants trossets de nou al damunt de cada plat.

    Comentaris