Amanida de pastanagues amb vinagreta de mostassa

4 persones

Ingredients

  • 1/2 cullerada menta fresca
  • 1 culleradeta (8 g) mostassa
  • 30 g (2 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 4 unitats (uns 240 g) pastanaga
  • 1 pessic sal
  • 10 g (1 cullerada no plena) vinagre de Mòdena
  • ADRIÀ, Ferran; i l’equip del Bulli: "El menjar de la família" (p. 122), La Magrana, Barcelona, 2012

    Quins plats pot acompanyar l'amanida de pastanaga amb vinagreta de mostassa?

    ​Elaboració de la vinagreta de mostassa

    10 g de vinagre de Mòdena (1 cullerada no plena)

     

    1 pessic de sal

     

    30 g d'oli d'oliva verge extra (2 cullerades)

     

    1 culleradeta de mostassa (8 g)

    1/2 cullerada de fulles de menta fresca

    Poseu-ho en un bol i bateu-ho amb la batedora elèctrica o amb una forquilla (si ho feu amb una forquilla, abans haureu de picar la menta).

    ​Elaboració de l'amanida de pastanaga

    pastanagues (uns 240 g), tallades a làmines ben fines amb una mandolina.

    Amaniu les làmines de pastanaga amb la vinagreta (si us sobra vinagreta, guardeu-la a la nevera; quan la torneu a fer servir haureu de tornar a batre-la amb una forquilla o amb la batedora).

    Presentació

    Podeu servir l'amanida de pastanaga com a acompanyament d'unes sardines arrebossades amb sèsam, d'un peix al vapor o a la planxa, d'una carn a la planxa…

    Comentaris