Amanida de carbassó amb vinagreta d'alfàbrega i nous

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 6 g alfàbrega fresca
  • 600 g (2- 3 unitats) carbassó
  • 100 g formatge fresc
  • 40 g (pes un cop pelades) nous
  • 50 g (3,5 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 4 g (1 culleradeta de cafè) sal
  • 8 unitats tomàquet cirerol
  • 6 g vinagre de Xerès
  • Mans (consultat el 2018)


     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix a temperatura ambient o fred.

     

    Primer plat o acompanyament?

    • Podeu servir el carpaccio de carbassó com a primer plat (la recepta és per a 4 persones) o bé com a acompanyament de carn, peix, llegum…

     

    Per què fem servir el microones, en aquesta recepta?

    • Fem servir el microones per fer un petit inici de cocció de les làmines de carbassó (procés 2). Però si feu les làmines ben primes, podeu deixar-les crues, si us agrada, i saltar-vos aquest procés.

     

    Antelació necessària

    • Si no voleu menjar el carbassó cru, sinó que el voleu coure lleugerament, l'heu de coure (procés 2) amb una mica d'antelació perquè tingui temps de refredar-se.​

     

    Antelació opcional

    • Podeu fer tota la recepta amb antelació i reservar-la en un tàper a la nevera.

     

    Antelació convenient

    • Convé que feu tota la recepta amb una mica d'antelació per tal  de deixar macerar una estona el carbassó amb la vinagreta (procés 4). 

    Preparació del carbassó

    600 g de carbassó (2-3 unitats), sense pelar

    Renteu-els carbassons i escapceu-ne les puntes. Talleu-los per la meitat transversalment. 

    Amb una mandolina, talleu longitudinalment cada meitat a làmines molt i molt fines. 

    Petita cocció del carbassó

    • Si us agraden les làmines de carbassó crues i que siguin ben cruixents, salteu-vos aquest procés.
    • Si preferiu aplicar al carbassó un petit inici de cocció (seguirà quedant una mica cruixent), feu aquest procés.

    Poseu les làmines de carbassó en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per a microones).

    Poseu l'estoig al microones i programeu: 800 W, 4 min (si us agrada més cruixent, podeu programar menys temps).

    Deixeu-ho reposar, tapat: 1 min.

    Obriu l'estoig i feu immediatament el pas següent.

    Esteneu el carbassó a la safata on el servireu i deixeu que es refredi.

    Preparació de la vinagreta d'alfàbrega i nous

    6 g de fulles d'alfàbrega fresca

     

    50 g d'oli d'oliva verge extra (3,5 cullerades)

     

    6 g de vinagre de xerès

     

    40 g de nous (el pes és un cop pelades)

     

    4 g de sal (1 culleradeta de cafè)

    pebre blanc

    Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica i tritureu-ho (podeu conservar aquesta salsa a la nevera en un pot de vidre de tapa hermètica).

    Maceració del carbassó amb la vinagreta d'alfàbrega i nous

    Amaniu les làmines de carbassó amb vinagreta d'alfàbrega i nous: barregeu ho bé; reserveu una mica de vinagreta per a quan serviu el plat: .

     

    Deixeu macerar una estona el carbassó amb la vinagreta, tapat, a la nevera.

    Presentació

    8 tomàquets cirerol, rentats i tallats per la meitat o a quarts

     

    100 g de formatge fresc, a daus

    Serviu el carpaccio de carbassó en els plats.

    Distribuïu els tomàquets i els daus de formatge per sobre del carbassó de cada plat i ruixeu-los amb la vinagreta d'alfàbrega i nous que heu reservat.

    Comentaris