Seitons arrebossats

4 persones

Ingredients

  • 2 grans all
  • 50 g farina
  • 1 grapadet de fulles julivert fresc
  • oli d'oliva verge extra
  • 20-24 unitats seitons
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 296), Eumo Editorial, Vic, 2000

    Temperatura de servei

    • Aquest plat es pot servir calent o tebi.

     

    Substitució d'ingredients possible

    • Si voleu, podeu substituir els seitons per sardines.

     

    Antelació possible

    • Podeu netejar els seitons amb antelació (dos primers passos del procés 1) i, si voleu, congelar-los.

    Preparació dels seitons

    20-24 seitons

    (podeu substuir el seitons per sardines)

     

    [Si voleu, podeu comprar més seitons, netejar-los tots i congelar els que no us facin falta ara, de manera que quan vulgueu fer la recepta en una altra ocasió només us caldrà descongelar-los, arrebossar-los i fregir-los.]

    Netegeu-los, obriu-los, traieu-hi l’espina (reserveu les espines per fer la recepta "Espines de sardina cruixents") i deixeu que s'escorrin.

    Si voleu, podeu separar els 2 filets de cada seitó (si no és que ja se us han separat sense voler); si ho feu, retireu la mica d'espines que hi ha a la línia de separació dels dos filets. 

     

    Acabeu d'eliminar l'aigua dels seitons posant els filets a sobre de paper absorbent.

    Si esteu preparant els seitons per fer la recepta un altre dia, congeleu els filets.

    Si els aneu a fer ara, saleu-los per la cara on heu tret l'espina.

    (Si els havíeu congelat, deixeu-los descongelar a la nevera, torneu-los a posar a sobre de paper absorbent i saleu-los).

    Elaboració de la pasta per arrebossar

    50 g de farina

    100 g d'aigua

    Poseu la farina en un bol. Aneu-hi afegint aigua i remenant i aixafant els grumolls per desfer-los, fins a obtenir una pasta fina una mica clara.

     2 grans d'all, picats

     

    1 grapadet de fulles de julivert, rentades, escorregudes  i picades

    Afegiu-ho al bol i barregeu-ho tot (si la pasta us queda massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua i torneu a remenar).

    Fregida dels seitons arrebossats

    oli d'oliva verge extra (prou oli perquè cobreixi els seitons que voleu fregir a cada tungada, que no han de ser gaires perquè refredarien l'oli)

    Escalfeu l'oli en una paella, fins que sigui ben calent però sense que arribi a fumejar.

    Aneu arrebossant els filets de seitó amb la pasta que heu elaborat i aneu-los posant a la paella: fins que s'hagin enrossit (ho anireu fent per tandes).

    A mesura que estiguin, aneu-los posant a sobre de paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.

    Presentació del plat

    Podeu servir els seitons arrebossats acompanyats d'una amanida.

    Comentaris

    • Pepi 09 de Gener de 2021 15:17

      Mol vons