Pebrots "escalivats" al microones

Material obligatori

Microones

Ingredients

  • 1 unitat gran, o 3 unitats petits (250- 300 g) pebrot vermell
  • Mètode preferible per escalivar pebrots: al forn o al microones?

    • Indubtablement, al forn.

    A Receptes Cartesianes hi ha dues receptes per "escalivar" pebrots:

    1. pebrots escalivats al forn;
    2. pebrots "escalivats" al microones.

    Indubtablement, els pebrots s'han d'escalivar al forn; al microones podem obtenir uns pebrots bons, però no són els pebrots escalivats que obtenim amb el forn. Ara bé, si necessiteu escalivar un pebrot i teniu pressa o si, encara que no tingueu pressa, no voleu encendre el forn per un sol pebrot, o si els voleu per fer una salsa, podeu fer servir el microones. Òbviament, no obtindreu les mateixes aromes que al forn, però el resultat serà prou satisfactori i, segons per a quina preparació vulgueu fer servir el pebrot, ni tant sols notareu la diferència. 

     

    Com podem fer servir els pebrots escalivats al microones?

    "Escalivat" del pebrot al microones

    1 pebrot vermell gran o 3 de petits (250- 300 g), sencers

    [Obtindrem uns 150 g de polpa]

    Renteu el pebrot amb aigua (no cal que l'eixugueu).

    Poseu-lo a l'estoig de silicona (si teniu un pebrot gran necessitareu l'estoig alt) o en un altre recipient amb tapa apte per a microones.

    Poseu-ho al microones, tapat.

    Programeu: potència màxima (800 W), uns 8 min.

    Deixeu-ho reposar, tapat, un moment.

     

    Comproveu el punt de cocció i, si cal, tombeu el pebrot i poseu-lo uns 2 o 3 min més al microones (si esteu fent més d'1 pebrot, pot ser que després del 8 minuts primers algun ja estigui cuit i algun altre encara no: separeu els que ja estan cuits; si el pebrot pesa més, trigarà més: haureu d'anar controlant el temps). 

    Repòs del pebrot per facilitar-ne la pelada

    Deixeu refredar el pebrot dins de l'estoig o del recipient que hagueu fet servir per coure'l, tapat, fins que no cremi.

    Pelada del pebrot "escalivat"

    Traieu la pell i les llavors del pebrot (si penseu triturar el pebrot amb la  thermomix per fer una salsa -salsa de pebrot vermell amb beixamelsalsa de pebrot vermell amb fruita seca o salsa de pebrot vermell amb iogurt- no cal que el peleu; si el penseu triturar amb batedora elèctrica l'heu de pelar perquè si no ho feu es notaran les pelletes).

    Opcional: Amaniment del pebrot "escalivat"

    sal 

    oli d'oliva verge extra

    Feu tires del pebrot i amaniu-les amb oli i sal.  

    Comentaris