Pasta amb salsa de pera i gorgonzola

4 persones

Ingredients

  • 100 g formatge gorgonzola
  • 150 g (pot ser descremada) llet
  • 1/2 culleradeta de les de cafè orenga
  • 300 g (cintes) pasta
  • 3 unitats, ercolines o conference (uns 600 g, que tinguin poc suc) peres
  • Categories

  • Primers
  • Pasta
  • ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Assumpta Miralpeix): “Les fruites a la cuina” (p. 27), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014-2015

    Navegando hacia Bizancio (consultat el 2015)

    La salsa de pera i gorgonzola, només va bé per acompanyar pasta?

    • Aquesta salsa pot acompanyar d'altres plats, com ara carn o pollastre a la planxa.

    Elaboració de la salsa de pera i gorgonzola 

    peres ercolines o conference (uns 600 g; han de ser peres que tinguin poc suc)

    Peleu les peres, traieu-los el cor, talleu-les a daus petits i poseu-les en el cassó on fareu la salsa (després us hi hauran de cabre,a més a més, 150 g de llet i 100 g de formatge gorgonzola).

    1/2 culleradeta de les de cafè d'orenga seca

     

    150 g de llet (pot ser descremada)

    o llet evaporada

    o crema de llet

    Afegiu l'orenga i la llet al cassó de les peres. Poseu-lo al foc: fins que les peres comencin a estar toves (uns 10 min, però depèn de com siguin de fortes les peres).  

    Escorreu aproximadament 1/3 del total de la pera amb una escumadora, i reserveu-la en un bol petit.

    Tritureu el que queda en el cassó amb la batedora elèctrica. 

    100 g de formatge gorgonzola

    Afegiu el formatge al cassó. Torneu a posar el cassó al foc: a foc fluix, remenant, fins que el formatge s'hagi desfet (aproximadament 1 min).

    Afegiu al cassó els daus de pera que heu reservat i remeneu.

    Cocció de la pasta

    900 g d'aigua

    (3 parts d'aigua per 1 part de pasta; si se'n posa més no passa res però tardarà més)

    Poseu l'aigua en una cassola al foc fins que bulli (tapeu la cassola si voleu que vagi més de pressa).

    300 g de pasta (cintes)

     

    sal 

    Saleu l’aigua i aboqueu-hi la pasta. Remeneu sovint; a partir que l'aigua torna a començar a bullir, compteu: el temps que indica el paquet de pasta perquè quedi  al dente (uns 10 min).

    Escorreu la pasta però reserveu l'aigua de cocció.

    Presentació del plat

    Torneu a abocar la PASTA a la cassola on l'heu cuita. Afegiu-hi la SALSA de pera i gorgonzola. Barregeu-ho tot. Si cal, afegiu-hi l'AIGUA de COCCIÓ de la pasta que calgui per ajustar la consistència. Poseu la cassola al foc: remenant tota l'estona, 1 min.

     

    (Si us sobra aigua de cocció de la pasta, podeu reservar-la per, si al final us sobra pasta, afegir-n'hi si cal, quan la reescalfeu; també podeu fer-la servir com a caldo en un altre plat; i podeu congelar-la si voleu).

    Deixeu reposar la cassola fora del foc, tapada perquè no es refredi,  5 min, i serviu-ho.

    Comentaris